ροή ειδήσεων

ΣOBΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ! Συνεχίζουν και στέλνουν ΕΝΦΙΑ σε... ΝΕΚΡΟΥΣ!



Δεν πιστεύουν στα μάτια τους αρκετοί πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου,...
οι οποίοι, ανακαλύπτουν, κατά την προσπάθειά τους να ασκήσουν τα φορολογικά τους δικαιώματα, πως εκκρεμούν λογαριασμοί του ΕΝΦΙΑ, σε συγγενικά τους πρόσωπα, που έχουν φύγει από τη ζωή.

Σαν να μη φτάνει μόνο αυτό, όμως, φαίνεται πως ορισμένοι, από τους αποθανόντες «οφειλέτες» όσο βρισκόντουσαν εν ζωή, δεν είχαν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους, κάτι που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά, για το πώς, εκδόθηκε λογαριασμός οφειλής ΕΝΦΙΑ, αφού δεν αποδεικνύεται πουθενά, στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών, πως το συγκεκριμένο πρόσωπο, διέθετε κάποια περιουσία.
Μετά τις αποστολές λογαριασμών οφειλής για τον ΕΝΦΙΑ επίσης σε πρόσωπα, που σύμφωνα με πηγές, δεν βρίσκονται εν ζωή αλλά είχαν στο όνομά τους κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τώρα, φαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών, στέλνει λογαριασμούς και σε όσους είχαν μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μια αγροτική σύνταξη.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φώτη Ζαχαρόπουλου από την περιοχή της Καρυάς, ο οποίος έχει χάσει την μητέρα του το έτος 2013. Η συγκεκριμένη φορολογούμενη, όπως αναφέρει, ο γιος της στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» δεν είχε αποκτήσει ποτέ περιουσία στο όνομά της και το μόνο που διέθετε ήταν μια αγροτική σύνταξη που λάμβανε εν ζωή. Ωστόσο ο φόρος του ΕΝΦΙΑ, ανέρχεται σε 8 ευρώ και θεωρείται ως βεβαιωμένη οφειλή εκτός ρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμα ένα περιστατικό με βεβαιωμένη οφειλή εκτός ρύθμισης το απίστευτο ποσό των 95,82 ευρώ, σημειώθηκε και στην περιοχή του Πύργου. Όπως επεσήμανε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» κάτοικος της περιοχής, η αδελφή του έφυγε από τη ζωή το έτος 2009 και φέτος – πέντε χρόνια μετά – πρέπει να πληρώσει το παραπάνω ποσό, το οποίο παράλληλα έχει καταγραφεί και σε έξι δόσεις (!) στην Εφορία του Πύργου.
Πηγή: patrisnews.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *