επικαιρότητα

Στη Ρωσία βρέθηκαν πανύψηλοι ανθρώπινοι σκελετοί 4.000 ετώνΑσυνήθιστα οστά αρχαίων ανθρώπων, βρέθηκαν στην περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της περιοχής...

Ο Βασίλι Ματάεφ- Василий Матаев, ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κοντά στο χωριό Νοβοποκρόβσκι, κατά την ανασκαφή ενός ταφικού τύμβου, που ανήκει στη Μέση Εποχή του Χαλκού, ή κατά το δεύτερο ήμισυ της Γ΄ π.Χ. χιλιετίας. Τα οστά είναι 4.000 ετών.

Εντοπίστηκαν σκελετοί από τέσσερα άτομα, δύο άντρες και δύο γυναίκες.

Οι ανδρικοί σκελετοί είναι διαστάσεων δύο μέτρων με δυνατό σκελετό και οι γυναικείοι σκελετοί έχουν ύψος περίπου 1,7 μέτρα, σύμφωνα με τον επιστήμονα.

Πρόσθεσε ότι τα ευρήματα αυτά των ανασκαφών είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος που έχουν βρεθεί στην περιοχή, η οποία πριν από 4,5 χιλιάδες χρόνια κατοικούνταν από νομαδικές φυλές και αγρότες. Ελάχιστα είναι γνωστά για τον πολιτισμό των ανθρώπων αυτών.

«Δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν την εποχή εκείνη σε κάποια συγκεκριμένη φυλή ή εθνότητα. Συνήθως, αυτές τις φυλές τις εντάσσουν στις πολιτιστικές-ιστορικές κοινότητες της ‘κατακόμβης’, [Катакомбнойкультурно-историческую общность] λόγω των συνθηκών της ζωής των (ζούσαν σε σπηλιές), όπως συνέβαινε την περίοδο εκείνη στα εδάφη της νότιας Ρωσίας», είπε ο αρχαιολόγος.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Ψηφοφορία Δήμου

Δείτε επίσης

Ψηφοφορία Περιφέρειας