ροή ειδήσεων

700.000 ευρώ σε νέες επιχειρηματικές ιδέες - Τι πρέπει να κάνετε



Την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ έχουν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις,... μέσω του θεσμού «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας», του ομίλου Libra Group, το οποίο θα επιλέξει τις καλύτερες ιδέες μεταξύ εκατοντάδων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και καλεί ελληνικές start-up να υποβάλουν αίτηση για το βραβείο του 2015.

Τις περασμένες χρονιές (2013, 2014) αναδείχθηκαν και υλοποιήθηκαν πολύ σημαντικές, πρωτότυπες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, όπου στο μικρό αυτό διάστημα «ζωής» έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Από το 2013, έχουν βραβευθεί οκτώ καινοτόμες νέες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και έχουν δημιουργήσει περίπου 500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κ. Δημήτρης Γουλανδρής. Επίσης, ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχίας είναι ότι ένας από τους νικητές του 2013 ήταν το Casa Parlante. Είναι ένα «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την καθημερινότητα μιας οικογένειας ευγενών σε μια ιστορική έπαυλη του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα και έχει αναδειχθεί μόλις σε ένα έτος στο δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο του νησιού. Η εταιρεία, RTsafe, αποτελεί μία επαναστατική προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της ακτινοθεραπείας για τους καρκινοπαθείς, η οποία ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα βλαβερών παρενεργειών της ακτινοβολίας. Η εταιρεία ήταν μεταξύ των νικητών του 2014 και όπως ανέφεραν τα στελέχη έχει συμφωνήσει ήδη για συνεργασία με ένα ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και νοσοκομείο του Τέξας. Ακόμα, η Anassa Organics, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και αποτελεί μία επιχείρηση που επεξεργάζεται και εμπορεύεται premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα, απευθυνόμενη στην ελληνική και διεθνή αγορά

Ειδικότερα, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου ετήσιου διαγωνισμού και. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Όμιλο Libra Group, είναι μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα και σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει στόχο, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, «μέσω έμπρακτης υποστήριξης αλλά και χρηματοδότησης των πλέον υποσχόμενων επιχειρήσεων της Ελλάδας». Βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Κατά τα δύο πρώτα χρόνια διοργάνωσης του Βραβείου, περισσότερα από 2.000 άτομα ενεγράφησαν στην ιστοσελίδα του, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 800 επιχειρηματικά σχέδια.
Πέραν της άτοκης χρηματοδότησης, το Βραβείο προσφέρει στους νικητές του ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους περίπου 700,000 ευρώ, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου.

«Έπειτα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, εκατοντάδες επιχειρηματικά πλάνα και 8 νικητές, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει πια ωριμάσει, διατηρώντας ωστόσο απαρέγκλιτα τον αρχικό στόχο του, αυτόν της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την υποστήριξη αυτών που έχουν όραμα και θέληση να δημιουργήσουν υγιείς επιχειρήσεις.

Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που ξεκινά το τρίτο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και προσβλέπουμε να βραβεύσουμε αρετές, όπως η δημιουργικότητα και ο μόχθος, οι οποίες αποτελούν την κινητήριο δύναμη για αλλαγή στην Ελλάδα», δήλωσε ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Τι πρέπει να κάνετε

Απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, καινοτομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα.

Αίτηση, όπως σημειώνει το newmoney, μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες, οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Επιπλέον, βασική προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να ιδρύσουν επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, συνεισφέροντας έτσι, στην τόνωση της οικονομίας αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε ενδελεχώς όλες τις αιτήσεις, προτού αναδείξει τους τελικούς νικητές.

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015 γίνονται πλέον δεκτές μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί στις 4 Μαρτίου 2015. Tα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2015.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *