ροή ειδήσεων

Και τρίτος πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία


Και στην Ελλάδα καίμε κάρβουνο...
Η Τουρκία άρχισε αποκλειστικές προκαταρκτικές συνομιλίες με την εταιρεία Westinghouse Electric Company, για την κατασκευή του τρίτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Westinghouse. Σημειώνεται ότι η Westinghouse έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και αποτελεί τμήμα του ιαπωνικού ομίλου Toshiba.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, θα συνεχισθούν για έξι μήνες και θα διεξαχθούν από την κρατική τουρκική εταιρεία παραγωγής ενέργειας EUAS, δήλωσαν σήμερα τούρκοι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την κατασκευή καθώς και την κάλυψη όλων των αναγκών του σταθμού στη διάρκεια της ζωής του, περιλαμβανομένων των πυρηνικών καυσίμων, της συντήρησης, των υπηρεσιών του σταθμού και της απόσυρσης των αντιδραστήρων, αναφέρει σε δήλωσή της η Westinghouse.

Η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή προγράμματα για δύο πυρηνικούς σταθμούς, που αναμένεται να στοιχίσουν 20 δισ. και 22 δισ. δολάρια αντιστοίχως. Το 2011 η ρωσική εταιρεία Rosatom ανέλαβε να κατασκευάσει και να λειτουργήσει έναν πυρηνικό σταθμό των 4.800 μεγαβάτ στη νότια επαρχία της Μερσίνας.

Το 2013, μια κοινοπραξία των ιαπωνικών εταιρειών Mitsubishi Heavy Industries και Itoshu Corp. και της γαλλικής GDF Suez συμφώνησε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό σταθμό περίπου 4.500 μεγαβάτ στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *