ροή ειδήσεων

«Ψέματα οι νεκροί του Πολυτεχνείου, τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας φτάνουν» λέει στέλεχος της ΟΝΝΕΔ


Σάλο έχει προκαλέσει ανάρτηση στο Facebook του 26χρονου στελέχους της ΟΝΝΕΔ Έλλης Παπαγγελή... στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι στο Πολυτεχνείο το 1973 δεν υπήρξαν νεκοί κάνοντας λόγο για «εφηβική εξέγερση» την οποία η αριστερά πρόβαλε ως «πανεθνικό αγώνα».

«Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του» γράφει η κυρία Παπαγγελή στην ανάρτησή της με τίτλο «ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» & Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ».

«Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν» προσθέτει και καταλήγει: «Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: «της κοινής λογικής»».

Το κείμενο της 26χρονης έχει ως εξής:
ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» & Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το «Πολυτεχνείο» είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.

Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση. Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν… Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.

Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν.

Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν »έριξε» τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου.

Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: «της κοινής λογικής».

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Μπραβο κορίτσαρα μου επιτέλους ξυπνάτε Έλληνες είμαστε δε θέλουμε χρώματα ουτε πράσινα ουτε κόκκινα ούτε μπλε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/14 18:54

    Οποτε γιορτάζανε την επέτειο του Πολυτεχνειου, καίγανε βιβλιοθήκες, σχολές, καταστήματα, αυτοκίνητα...... αναρχοκουμούνια και αριστεροί όπως αυτοί που κλείνουν τις σχολές με το έτσι θέλω ακόμα και σήμερα και μόλις βγουν στην κοινωνία γίνονται καπιταλίστες του κερατά. Καλά τα λέιει η κοπέλλα. Δεν είδα κανέναν από αυτούς να γιορτάσει έτσι με πορείες την γενοκτονία των Ποντίων και της Σμύρνης........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/11/14 22:41

    Επιτελους να 'γεισει το στομα σου κοπελια μου...εως ποτε πια αυτη η καραμελα με τους νεκρους του Πολυτεχνιου;;
    Εψαχναν ολη νυχτα τα νεκροτομεια των Αθηνων και βρηκαν καποιους και τους χρεωσαν για νεκρους του Πολ/νιου.
    Η απιστερα τοσα χρονια εχει λυμανει τη χωρα με τις γνωστες πρακτικες της σε ολα τα επιπεδα....μπορειτε να καμαρωσετε τους της εξεγερσης του Πολυτεχνιου σε εξαισιες θεσης σε Ευρωπη και Ελλαδα με παχυλους μισθους ανω των 20.000 ευρω μηνιαιως!!!!
    Οσο για τον παραπανω φιλο θα συμφωνησω μαζι του περι γενοκτονιας των ΠΠοντιων κλπ...αν γινοτανε θα βγαιναν σε πορεια διαμαρτυρια κατα των Ποντιων
    Δεν υπαρχει Αριστερα,δεν υπαρχει Δεξια,μονο κοκκαλα υπαρχουν των Ελληνων τα Ιερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *