ροή ειδήσεων

Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από τα τέλη κυκλοφορίας!



Η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να ενημερωθείτε... για το αν και πόσα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε για να κυκλοφορείτε με το όχημά σας στους ελληνικούς δρόμους και το 2015, είναι ήδη διαθέσιμη.

Πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας, θα μάθετε το ποσό ενώ θα μπορέσετε και να εκτυπώσετε τη βεβαίωση που είναι απαραίτητη για την πληρωμή του. Και αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να πληρώσετε; Οι νόμοι και οι κανόνες με τους οποίους μπορεί κάποιος να γλιτώσει τα τέλη κυκλοφορίας είναι πολλοί, συγκεκριμένοι και συγκεντρωμένοι στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Για να γνωρίζετε αν θέλετε ή αν πρέπει να πληρώσετε, καταρχήν πρέπει να γνωρίζετε τι είναι αυτό που καλείστε να αντιμετωπίσετε οικονομικά. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ. Από εκεί πέρα, μπορεί να αποφασίσετε ότι αυτό το ποσό δεν το αντέχετε ή ότι θεωρείτε κοροιδία να πληρώνετε τόσα χρήματα για τέλη κυκλοφορίας. Μια από τις τέσσερις λύσεις, (τρεις επί της ουσίας διότι η τέταρτη αφορά ανθρώπους με προβλήματα υγείας) μπορεί να σας κάνει

Οι τρόποι να απαλλαγείτε από τα τέλη

Ο πρώτος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα καινούργιο όχημα το οποίο θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας με βάση την καινούργια νομοθεσία. Ακριβό ως λύση θα σκεφτείτε. Όχι απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι είναι μια λύση που σας εξασφαλίζει για περισσότερα χρόνια. Αυτή προβλέπει (προς το παρόν) ότι δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας όλα τα οχήματα τα οποία εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητα μικρότερη από 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. ΠΡΟΣΟΧΗ: απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να έχει ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την 01/11/2010.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα υβριδικό αυτοκίνητο. Αυτά έχουν ειδικό καθεστώς όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Ο τρίτος τρόπος είναι να ανήκετε σε μια από τις ειδικές κατηγορίες που εξασφαλίζουν απαλλαγή.

Υπάρχει και ο τέταρτος τρόπος που τα τελευταία χρόνια είναι και ο πιο δημοφιλής: να καταθέσετε τις πινακίδες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *