ροή ειδήσεων

Η Ρόδος στο Λούβρο!!!



Στα εγκαίνια της έκθεσης που οργανώνει το Μουσείο του Λούβρου,...
από 13 Νοεμβρίου έως και 10 Φεβρουαρίου 2015, με τίτλο “Ρόδος : ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής”, θα παραστεί ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Τα έργα τέχνης που θα εκτεθούν στο Μουσείο του Λούβρου προέρχονται κυρίως από τα μουσεία της Ρόδου και της Κοπεγχάγης, καθώς επίσης από το ίδιο το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο, δείγματα του εξαιρετικού πλούτου της ροδιακής αρχαιολογίας μεταξύ του 14ου και του 6ου αιώνα π.Χ. (από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την Αρχαϊκή περίοδο). 



Σύνολα κοσμημάτων από τους τάφους της Καμείρου, από τις συλλογές του Λούβρου και του Βρετανικού Μουσείου, τα πρώτα μυκηναϊκά αγγεία που εντοπίστηκαν στην Ιαλυσό και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά ανασκαφικά ευρήματα προερχόμενα από μουσεία της Δανίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας θα απαρτίζουν τις τρεις εκθεσιακές ενότητες του αφιερώματος.
Όπως γράφει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, "Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί η έκθεση και στη Ρόδο ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους αρμόδιους φορείς. «Υποβάλαμε το σχετικό ερώτημα στη Διεύθυνση του Μουσείου και μας δηλώθηκε πως η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας άλλα στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή την μετάβασή του στη Γαλλία δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρχει στο εξής εξωστρέφεια στον τομέα του πολιτισμού. Τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο θα συνοδεύσει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στέλιος Μπρίγκος.
Στην εκδήλωση για την έναρξη της έκθεσης, το Δήμο Ρόδου θα εκπροσωπήσουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αηβάζης. «Είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση για τη Ρόδο.
Ουσιαστικά θα αποτελέσει έμμεση διαφήμιση για το νησί. Στο τέλος της έκθεσης σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ θα οργανώσουμε στο Λούβρο εκδήλωση. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τουρίστες», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηιωάννου.
Να σημειωθεί πως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τον προσωρινό δανεισμό περισσότερων από 100 αρχαίων έργων από την ΚΒ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου στο Μουσείο του Λούβρου".

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *