ροή ειδήσεων

Την χωροθέτηση του οικισμού των Ρομά ζητά ο Γ. Χατζημάρκος



Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με επείγον έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο,,, ζητά να προσδιοριστεί άμεσα ο χώρος μετεγκατάστασης του οικισμού των Ρομά, στο νησί . Ο οικισμός επιβάλλεται να χωροθετηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει ζήτημα αιρεσιμότητας του νέου ΕΣΠΑ.

Η ανάγκη άμεσης επίλυσης ενός προβλήματος που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά, τίθεται με επιτακτικό τρόπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί λόγο αιρεσιμότητας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και του αντίστοιχου ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η υποχρέωση χωροθέτησης του οικισμού μετεγκατάστασης των Ρομά, απορρέει από τον Κανονισμό 1303/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος αφορά στις ειδικές ευάλωτες ομάδες και ειδικότερα στους πληθυσμούς Ρομά. Σημειώνεται δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ιδιαίτερη μνεία στις περιπτώσεις της Ρόδου και της Κω.

Βάσει του στοιχείου της αιρεσιμότητας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, οι Περιφέρειες καλούνται να προχωρήσουν σε επανασχεδιασμό της Περιφερειακής τους Πολιτικής, αναπτύσσοντας ένα εξειδικευμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, έως το τέλος του 2014.

Η εκπόνηση του εν λόγω Επιχειρησιακού Σχεδίου, έχει προχωρήσει σε ορισμένους τομείς, παρά ταύτα, για την ολοκλήρωσή του και κυρίως για την εκπλήρωση της αιρεσιμότητας, προκειμένου να μην χαθούν πόροι του νέου ΕΣΠΑ, απαιτείται από τον Δήμο Ρόδου, άμεσα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να προσδιορίσει την προτεινόμενη περιοχή χωροθέτησης μεταγκατάστασης του οικισμού των Ρομά, ώστε ο σχεδιασμός να είναι ολοκληρωμένος και ουσιαστικός.

koinignomi.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *