ροή ειδήσεων

"Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την εξάπλωση του Έμπολα"!!!



Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κίνδυνος εμφάνισης Έμπολα στην Ελλάδα είναι χαμηλός. Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως είναι...
αρκετά χαμηλότερος από ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτό γιατί δεν υπάρχουν πτήσεις από και προς τις πληγείσες περιοχές. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, αντιθέτως χρειάζεται ενημέρωση και επικαιροποίηση των οδηγιών για την προστασία.
Τα παραπάνω επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατρός επείγουσας παιδιατρικής και επιστημονική συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ Αγορίτσα Μπάκα, η οποία θα μιλήσει απόψε σε εκδήλωση με θέμα "Ebola: Επιδημία ή παγκόσμια απειλή;", την οποία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση των ιδιωτών γιατρών.
Ακόμη, η κ. Μπάκα πρόσθεσε:"Αυτή τη στιγμή γίνονται λίγες έρευνες για θεραπεία της νόσου με αντιικά καθώς και δυο έρευνες για τη δημιουργία εμβολίων που βρίσκονται ακόμη στην πρώτη φάση των κλινικών μελετών . Οι έρευνες αυτές γίνονται από εταιρείες που εδρεύουν στον Καναδά και στο Βέλγιο".
Πράλληλα, η ιατρός βιοπαθολόγος - καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ Άννα Παπά, μίλησε για την κλινική εικόνα της νόσου και ανέφερε ότι ο ιός ξεκινά ήπια, σαν εμπύρετο νόσημα, ανεβαίνει απότομα ο πυρετός και συνοδεύεται από εμετό, διάρροια, αιμορραγικά συμπτώματα, εξάνθημα και μελανιές στο δέρμα.
Ενώ, η ίδια τόνισε: "Σήμερα, η θνητότητα ποικίλει από 50 έως 80%. Η διάγνωση γίνεται με μοριακές μεθόδους. Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία ούτε και εμβόλιο και γι' αυτό ακολουθείται η συντηρητική αντιμετώπιση. Επίσης έχει δοκιμαστεί η θεραπεία με αντισώματα ατόμων που έχουν νοσήσει και θεραπεύτηκαν. Σε ερευνητικό επίπεδο βρίσκονται μελέτες για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα. Για τη δημιουργία εμβολίου χρειάζονται πολλές κλινικές μελέτες και δεν υπάρχει κάτι που να έχει εγκριθεί. Οι κλινικές μελέτες, που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αποσκοπούν να διαπιστωθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *