ροή ειδήσεων

Οι υπέρβαροι άνδρες πιο ευάλωτοι τον καρκίνο του προστάτη



Τα παραπανίσια κιλά στους άνδρες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, συμπεριλαμβανομένων και των επιθετικών...


μορφών της νόσου που είναι θανατηφόρες , αναφέρει μία νέα μελέτη.
Μια έκθεση από έναν κορυφαίο φιλανθρωπικό οργανισμό στην πρόληψη του καρκίνου υπολογίζει ότι μία στις 10 προχωρημένες περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν οι άνδρες διατηρούσαν ένα υγιές σωματικό βάρος. Η διαπίστωση αυτή έγινε μετά από ανάλυση ετών της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας σχετικά με παράγοντες του τρόπου ζωής και της ανάπτυξης του καρκίνου προστάτη από τον οργανισμό World Cancer Research Fund’s Continuous Update Project (CUP) σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες. Στη Μ. Βρετανία περίπου από 41.000 άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο και η νόσος οδηγεί σε περίπου 10.000 θάνατοι ετησίως. Η έκθεση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη μελέτη του είδους μέχρι σήμερα, ανέλυσε στοιχεία από περισσότερες από 104 προγενέστερες μελέτες, με δείγμα 9,8 εκατομμύριων ανδρών και πάνω από 191.000 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη.
«Η μελέτη εγείρει ζητήματα σε σχέση με τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη, και συγκεκριμένα κατά πόσον το υπερβολικό βάρος θα πρέπει να λαμβάνεται ως παράγοντας κινδύνου από τους γιατρούς στο πλαίσιο του ιατρικού ιστορικού όπως το οικογενειακό ιστορικό», ανέφερε η Κέιτ Άλεν από τον οργανισμό World Cancer Research Fund International.
«Γνωρίζουμε ήδη ότι οι άνδρες άνω των 50 ετών, με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο. Αυτή η έκθεση όμως δείχνει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως ο ΔΜΣ και η περίμετρος της μέσης , που μπορούν να αποτελέσουν παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου», τόνισα οι ερευνητές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *