ροή ειδήσεων

Η βιομηχανία του πένθους σε κρίση: Κηδείες σε προσφορές και δόσεις



Κηδείες σε προσφορές και δόσεις...


Μπορεί οι δουλειές να μην έχουν πέσει στα γραφεία τελετών, έχουν πέσει όμως οι τιμές, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των νοικοκυριών να ανταποκριθούν ακόμα και στα έξοδα ταφής των συγγενών που χάνουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι εργολάβοι καταφεύγουν σε εκπτωτικά πακέτα, αναλαμβάνοντας τελετές ακόμη και με δόσεις των 50 ευρώ το μήνα, την ώρα που η τιμή μιας "οικονομικής" κηδείας έχει πέσει από τα 2.000 στα 900- 1200 ευρώ το μήνα.

"Κρατάμε τεφτέρια και δίνουμε βερεσέ. Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα που δίνουν μία προκαταβολή και ύστερα πληρώνουν με δόσεις ακόμη και 50 ευρώ το μήνα. Όταν κάποιος είναι άνεργος ένα-δύο χρόνια, πέθανε ο πατέρας του και δεν έχει να πληρώσει, δεν μπορώ να του να περάσει έξω από το γραφείο", λέει στην εφημερίδα ο Κώστας Σιάτρας, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών.

Οι περισσότεροι εργολάβοι έχουν διαμορφώσει ιδιαίτερα πακέτα προσφορών, δίνοντας δώρο τον καφέ της παρηγοριάς ή το στολισμό για την τελετή.

"Αναγνωρίσουμε τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας και διαθέτουμε μια πολύ προσιτή προσφορά για την τέλεση μιας απλής και αξιοπρεπούς κηδείας που θα αποδίδει τον πρέποντα σεβασμό στον εκλιπόντα", προσθέτει ο κ. Σιάτρας.

Αυξάνονται οι αποτεφρώσεις

Την ίδια ώρα, οι αποτεφρώσεις στη χώρα μας παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια άνοδο της τάξεως του 10-15% . Κάθε έτος αποτεφρώνονται στη Βουλγαρία οι σοροί περισσοτέρων από 1.000 Ελλήνων, τη στιγμή που η Εκκλησία της Ελλάδος λέει "όχι" στην καύση νεκρών και αφορίζει όσους την επιλέγουν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επαγγελματίες του χώρου, ο αριθμός αυτός θα τριπλασιαστεί, αν ανεγερθεί αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, γεγονός που θα μειώσει στο μισό το κόστος της διαδικασίας.

Σήμερα το κόστος της αποτέφρωσης κυμαίνεται από 1.900 έως 3.000 ευρώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *