ροή ειδήσεων

Γερμανική «εισβολή» στην ελληνική κτηματαγορά - Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων



ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ
Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και στα νησιά διένυσε μία περίοδο άνθισης κατά τη διάρκεια... του καλοκαιριού, καθώς εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από Ευρωπαίους για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας. Το ενδιαφέρον συνεχίζει ανοδικά με τους ξένους επενδυτές – η πλειοψηφία των οποίων Γερμανοί και γερμανόφωνοι - να αναζητούν ακίνητα στα ελληνικά νησιά.

Η αυξημένη ζήτηση των ακινήτων στην Ελλάδα έγινε αντιληπτή στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το οποίο έστειλε πριν από λίγες ημέρες συνεργείο στη Ρόδο με επικεφαλής το γνωστό δημοσιογράφο Peter Sydow, προκειμένου να προβληθεί σχετικό ρεπορτάζ μέσα από την εκπομπή “ML - mona lisa” που έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης (περίπου 2 εκατ. τηλεθεατές). Η εκπομπή πρόκειται να προβληθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στη Ρόδο, η γερμανική αποστολή συνομίλησε με τον κ. Γιώργο Πετρά ιδιοκτήτη της κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel und Völkers στα Δωδεκάνησα, μία εταιρεία η οποία βραβεύτηκε το 2014 ως η καλύτερη στο κλάδο του Real Estate και η οποία εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο με πάνω από 550 καταστήματα.



Τις απόψεις τους κατέθεσαν επίσης στο ZDF, Γερμανοί που αγόρασαν παραθεριστική κατοικία στο νησί πρόσφατα ή χρόνια πριν, αλλά και υποψήφιοι επενδυτές που αναζητούν κάποιο ακίνητο.

Ο δημοσιογράφος κ. Peter Sydow μιλώντας αποκλειστικά στην «Η» αναφέρει σχετικά με την απόφαση του ZDF να στείλει αποστολή στη Ρόδο: «Στο γερμανικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υπήρχαν πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού αλλά και πιο πριν αναφορές για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Διαβάζαμε σε πολλά από τα άρθρα - δηλώσεις του κ. Γιώργου Πετρά ιδιοκτήτη της εταιρείας Engel und Völkers στα Δωδεκάνησα για την ελκυστικότητα των ακινήτων στα ελληνικά νησιά και έτσι σκεφτήκαμε να έλθουμε επί τόπου για να δούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Όντως διαπιστώνουμε ότι η ζήτηση είναι υπαρκτή κάτι το οποίο αναδεικνύεται μέσα από το ρεπορτάζ μας».


Από την πλευρά της η τηλεοπτική παραγωγός κ. Corina Jessen, μέλος της αποστολής του ZDF αναφέρει: «Μέσα από ένα ρεπορτάζ με προσωπικές ιστορίες των επενδυτών και των ειδικών της αγοράς θελήσαμε να αναδείξουμε το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στα ελληνικά νησιά και να το επικοινωνήσουμε με το τηλεοπτικό κοινό της Γερμανίας».

Ο κ. Sydow εξηγεί ότι οι Γερμανοί έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και η πρόθεσή τους να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων έχει να κάνει με τις καλές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν αλλά και με την ομορφιά των ελληνικών νησιών.

«Γενικά στη Γερμανία όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι έχει σταθεροποιηθεί η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η αρνητική εικόνα για τη χώρα αλλάζει προς το καλύτερο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι αυξάνεται η ζήτηση παραθεριστικής κατοικίας στη χώρα. Οι επενδυτές αναζητούν τη σιγουριά και τη σταθερότητα!

Ειδικά η Ρόδος, όπως και η μαγευτική Σύμη, είναι νησιά τα οποία βρισκόταν πάντα μακριά από τις όποιες αναταραχές. Πάντα επικρατεί ηρεμία εδώ και όλοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Σε ένα τέτοιο νησί θα ήθελε σίγουρα να επενδύσει ένας Γερμανός. Όταν δε οι τιμές των ακινήτων είναι πολύ πιο συμφέρουσες σε σύγκριση με τα ακίνητα σε προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, οι Κανάριες Νήσοι και η Ιταλία, σίγουρα ένας Γερμανός δεν θα το σκεφτότανε δεύτερη φορά να επενδύσει εδώ τα χρήματά του δεδομένου μάλιστα και του ότι νιώθει ανασφάλεια για τις καταθέσεις του οι οποίες δεν του αποφέρουν πλέον αξιόλογα κέρδη, αναφέρει ο κ. Sydow.

Ο κ. Πετράς αναφέρει ότι το 2014 ήταν μία καλύτερη χρονιά για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα κατά την οποία, προβλέπει όμως ότι το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερο, καθώς εκτιμά ότι θα γίνουν αρκετές επενδύσεις. Παράλληλα ο κ. Πετράς τονίζει ότι η αύξηση της ζήτησης αφορά αποκλειστικά την παραθεριστική και δεύτερη κατοικία.

«Μετά από μία περίοδο τεσσάρων ετών περίπου κατά την οποία η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έκανε χαμηλές πτήσεις, βλέπουμε ότι ξεκίνησε να απογειώνεται. Όντως κατά τη θερινή περίοδο υπήρξε ενδιαφέρον για ακίνητα στην Ελλάδα και δη στα ελληνικά νησιά από Ευρωπαίους, κυρίως Γερμανούς και γερμανόφωνους.

Αυτή η αυξημένη ζήτηση επέφερε κάποια άνοδο στις τιμές των ακινήτων, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν πολλές και καλές ευκαιρίες συγκριτικά με άλλους προορισμούς στην Ευρώπη. Το 2014 ήταν μία από τις καλύτερε χρονιές για την αγορά των ακινήτων στη χώρα μας και πιστεύω ότι το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερο. Εκτιμώ ότι θα γίνουν αρκετές επενδύσεις», δηλώνει ο κ. Γιώργος Πετράς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *