ροή ειδήσεων

Ακουγαν την «κυρα-Γιώργαινα» στους ασυρμάτους της ΔΙΑΣ



Όλο και πιο συχνές είναι οι παρεμβολές στους ασυρμάτους της Δ.Ι.Α.Σ και της Άμεσης Δράσης...
«Ο Γιώργος είναι πονηρός και αυτά που λέει μην τα τρως», ήταν το λαϊκό παλιό άσμα, που άκουγαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και ΔΙ.ΑΣ., που είχαν βάρδια, μέσω των παλιών αναλογικών ασυρμάτων επικοινωνίας. Τουλάχιστον αυτή τη φορά η νέα παρεμβολή δεν συμπεριελάμβανε το υβρεολόγιο με το οποίο τους «έλουσε» ο προηγούμενος «πειρατής» των ασυρμάτων τους, τρεις ημέρες νωρίτερα.

Αυτή τη φορά δεν δόθηκαν εντολές για αλλαγή συχνότητας, αφού η παρεμβολή περιορίστηκε στο γνωστό τραγούδι και ήταν μικρής διάρκειας. Όπως και να έχει όμως αυτές οι παρεμβολές γίνονται ολοένα και συχνότερες, και πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μην σημειωθούν σε κρίσιμο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια επικίνδυνων αστυνομικών επιχειρήσεων, σημειώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Η προσπάθεια αντικατάστασης έχει ήδη ξεκινήσει, με τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια να έχει προχωρήσει τις συζητήσεις για την υπογραφή σύμβασης με βρετανική εταιρεία επικοινωνιών. Η συνεργασία θα είναι διάρκειας ενός έτους, και πολύ πιθανόν θα υπάρξει αίσια έκβαση το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ενόψει και της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, της θλιβερής επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Το κόστος της τεχνικής υποστήριξης του κωδικοποιημένου ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας για την «απομόνωση» των επαφών του προσωπικού υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., ανέρχεται περίπου σε 1.200.000 ευρώ για έναν χρόνο. Ως γνωστόν η επαναφορά στο αναλογικό παλιό σύστημα, είχε προέλθει από την μη ανανέωση της δεκαετούς σύμβασης του ολυμπιακού συστήματος επικοινωνίας Tetra, η οποία είχε κριθεί μη συμφέρουσα για τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, καθώς το κόστος της ετήσιας τεχνικής υποστήριξης ξεπερνούσε τα 8.000.000 ευρώ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/11/14 10:20

    Τοσα χρηματα για το Tetra και καταληξαμε στην παλια τεχνολογια παρτε καμιά γνωμη από αυτους που ασχολούνται με επικοινωνιες εντος Ελλαδας να σας στησουν ένα ασφαλες δίκτυο με λογικες τιμές παρτε γνωμες και από συλλόγους που ασχολούντο με τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *