ροή ειδήσεων

H Volotea «πετάει» και στην Ρόδο



Ενα αεροπορικό startup που ξεκίνησε να πετά στην Ευρώπη το 2012...
Σημαντική προοπτική ανάπτυξης διακρίνει στην Ελληνική αγορά η Volotea
Στην εσωτερική αγορά της Ελλάδας εισέρχεται η Volotea, ένα αεροπορικό startup που ξεκίνησε να πετά στην Ευρώπη το 2012, ενώνοντας μεσαίες πόλεις, με ναύλους χαμηλού κόστους.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη από την Αθήνα, ο συνιδρυτής της εταιρίας, κ. Κάρλος Μουνιόθ, η Volotea θα εκτελεί την θερινή περίοδο του 2015 το δρομολόγιο Αθήνα - Σαντορίνη. Επίσης, οι αερογραμμές θα συνδέσουν τους καλοκαιρινούς μήνες το «Ελ. Βενιζέλος» με Βενετία, Μπάρι, Παλέρμο και Πίζα / Τοσκάνη, προσφέροντας συνολικά 60 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια από/προς Αθήνα έχουν ως εξής:

- Σαντορίνη με τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα από τις 29 Μαϊου έως τον Σεπτέμβριο
- Βενετία με έως 3 πτήσεις ανά εβδομάδα από τις 3 Απριλίου έως τον Οκτώβριο
- Μπάρι με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα από 1ης Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο
- Παλέρμο με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα από 1ης Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο
- Πίζα / Τοσκάνη με 2 πτήσεις ανά εβδομάδα από 29 Μαΐου έως τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, η εταιρία θα συνδέσει το καλοκαίρι:

- Βενετία με Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κω, Σάμο, Άκτιο και Μύκονο και Ηράκλειο.
- Νάπολη με Σκιάθο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο.
- Μπάρι με Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Σκιάθο.
- Παλέρμο με Μύκονο, Σαντορίνη.
- Μπορντό με Κέρκυρα.

Η Volotea, η οποία πετάει σε ελληνικά νησιά από το 2012, σημειώνει ότι το 2015 θα καταγράψει την μεγαλύτερη ανάπτυξή της στην Ελλάδα, καθώς αυξάνονται κατά 59% οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις. Μάλιστα, θεωρεί ότι η ελληνική αγορά προσφέρεται λόγω της ταχείας ανάκαμψής της και πιστεύει ότι ένα προϊόν σαν το δικό της λείπει.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Volotea, ύψους 65 εκατ. ευρώ, συμμετέχουν τα επενδυτικά ταμεία η CCMP Capital (49%), Axis και Corpfin (25%) και κατά 26% οι ιδρυτές της και πρώην ιδρυτές της Vueling, Κάρλος Μουνιόθ και Λάζαρο Ρος. Η Volotea έχει ένα μεικτό επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους της Ευρώπη, με χαμηλές τιμές.

Η εταιρία ξεκίνησε να πετάει το 2012. Το 2014 έχει καταγράψει 21 χιλιάδες πτήσεις, 119 δρομολόγια σε 60 αεροδρόμια, 1,7 εκατ. επιβάτες και έσοδα 159 εκατ. ευρώ. Το 2015 η εταιρία θα ανοιχτεί κι άλλο, καθώς προγραμματίζει να εκτελέσει 151 δρομολόγια σε 65 αεροδρόμια επτά ευρωπαϊκών κρατών και το Ισραήλ. Στόχος της είναι η επέκταση των βάσεών της σε έξι, η διεύρυνση του στόλου σε 19+4 αεροσκάφη, η μεταφορά 2,5 εκατ. επιβατών, η αύξηση του προσωπικού σε 580 άτομα (από 480 φέτος) και η άνοδος των εσόδων σε 220 εκατ. ευρώ.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η "άφιξη" της Volotea στην Αθήνα την ερχόμενη θερινή περίοδο, με 5 δρομολόγια από το αεροδρόμιό μας. Η επιλογή αυτή διευρύνει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με πτήσεις σε 4 ιταλικούς προορισμούς, ενώ η Volotea εντάσσει παράλληλα στο δίκτυό της και έναν εγχώριο προορισμό, τη Σαντορίνη, το επόμενο καλοκαίρι. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε μία ακόμη αεροπορική εταιρεία που επιλέγει το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την αναπτυξιακή δραστηριότητά της και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το νέο συνεργάτη μας για την επιτυχημένη παρουσία του στην αγορά της Αθήνας, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του «Ελ. Βενιζέλος», κ. Γιάννης Παράσχης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *