ροή ειδήσεων

Ειρήνη Σκρέκα: Η RedBull κυρία υπουργού



Η ανάρτηση στο Facebook έφερε στη δημοσιότητα τη σύζυγο του νέου υπουργού Ανάπτυξης κυρίως επειδή προκάλεσε σωρεία αρνητικών σχολίων...

Στην εποχή των social media όλοι δικαιούνται επικοινωνιακά κάποια εφήμερη δημοσιότητα. Ετσι, η κυρία Ειρήνη Καραγκούνη-Σκρέκα δεν αρκέστηκε στην παρουσία της κατά την ορκωμοσία του 41χρονου συζύγου της Κώστα Σκρέκα ως νέου υπουργού Ανάπτυξης. Του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, εκδηλώνοντας δημόσια την περηφάνια και τη συγκίνησή της.

Συνήθως οι σύζυγοι υπουργών περιορίζονται σε έναν τυπικό ρόλο χαμηλών τόνων, μακριά από τις ενεργά ανεξάρτητες δημόσιες εμφανίσεις και τις αυτόνομες δηλώσεις, έστω κι αν αυτές αποτελούν εκδηλώσεις συμπάθειας, τρυφερότητας και συμπαράστασης για το πολιτικό έργο των συζύγων τους. Η κυρία Σκρέκα, ωστόσο, με προσωπική της ανάρτηση στο Facebook μοιράστηκε δημόσια τη χαρά της για την υπουργοποίηση του συζύγου της, τονίζοντας το δύσκολο έργο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός, εκθειάζοντας τις ικανότητές του και εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα τα καταφέρει. «Θέλω δημόσια να εκφράσω πόσο πολύ περήφανη και συγκινημένη είμαι. Αγαπημένε μου, καλή επιτυχία στο σημαντικό αλλά και δύσκολο έργο σου, που είμαι σίγουρη ότι με την ευλογία και τη χάρη του Θεού, τη δύναμη του κόσμου αλλά και τις ποικίλες ικανότητες και γνώσεις σου θα καταφέρεις να φέρεις εις πέρας!», έγραφε στην ανάρτησή της στο Facebook.



Η επίμαχη ευχετήρια ανάρτηση της κυρίας Ειρήνης Σκρέκα για τον σύζυγό της προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, στην πλειονότητά τους αρνητικές

Η δίχως άλλο παρορμητικά ένθερμη και προφανώς συναισθηματικά τρυφερή αυτή ανάρτηση υποστήριξης και συμπαράστασης δεν κρίθηκε αυτομάτως θετική από όλους, αφού από αρκετούς εκτιμήθηκε ως πρόωρα ενισχυτική παρέμβαση πριν καν ο σύζυγός της αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα. Κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν μιλώντας για «πρώι­μα ένθερμο ενθουσιασμό» και να της υπενθυμίσουν ότι «οι σύζυγοι υπουργών οφείλουν να είναι φειδωλότερες σε εγκώμια αντί να ασκούνται σε δημόσιες εξωτερικεύσεις προβολής της αγάπης τους προς αυτούς». Η ίδια, όμως, επισημαίνει ότι η ανάρτησή της δεν ήταν επικοινωνιακά υστερόβουλη αλλά καλοπροαίρετη.

«Απευθυνόμουν στους φίλους μου»«Εγώ απευθυνόμουν στους διαδικτυακούς μου φίλους, τους φίλους μου τους Τρικαλινούς. Από κει και πέρα το θέμα πήρε μεγάλη έκταση. Το έκανα μόνο για να στηρίξω τον σύζυγό μου», λέει στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Σκρέκα. Για την ίδια δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η συνέχεια μιας κοινής πορείας και ενός μακροχρόνιου έρωτα, καθώς στηρίζει τον σύζυγό της από τα φοιτητικά τους χρόνια. Τότε που ο Κώστας Σκρέκας από τη Μεγάρχη Τρικάλων, ως υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, οδήγησε την παράταξη να πετύχει το συντριπτικό ποσοστό 57,86% στις φοιτητικές εκλογές και να εκλεγεί πρόεδρος το 1994. Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό αποτέλεσε το κομματικό του διαβατήριο για την είσοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή και την εκλογή του για πρώτη φορά βουλευτή Τρικάλων με τη Ν.Δ. το 2012. Θεωρείται ότι στην πολιτική του σταδιοδρομία σημαντικό ρόλο έπαιξε, λόγω γνωριμιών στην περιοχή, ο πατέρας του Θεόδωρος Σκρέκας, πρώην βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον κ. Κώστα Καραμανλή πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ.


Ο Κώστας Σκρέκας πριν από τα κυβερνητικά του καθήκοντα ήταν επικεφαλής εταιρείας που εισάγει το ισοτονικό ποτό «Red Bull», γνωστό με το διαφημιστικό σλόγκαν «Δίνει φτερά»
πάντως ο γιος του και νυν υπουργός Ανάπτυξης αποκρούει τις υπόνοιες οικογενειακού νεποτισμού στην καριέρα του, αφού, όπως λέει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», μετά τις σπουδές του αντί να διοριστεί σε κάποιον δήμο εκμεταλλευόμενος τη θέση του βουλευτή πατέρα του, επέλεξε να ρισκάρει στο ελεύθερο επάγγελμα: «Αν και τότε, γύρω στο 2000, ήταν η χρυσή εποχή για τους μηχανικούς, εγώ επέλεξα να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που σπούδασα. Πήρα ένα φορτηγάκι και πουλούσα μόνος μου ζαχαρώδη προϊόντα σε περίπτερα. Ετσι ξεκίνησα την καριέρα μου, με μοναδικό εφόδιο τις γνώσεις μου. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους».



O κ. Κώστας Σκρέκας ποζάρει στις αποθήκες της εταιρείας του μπροστά από τις παλέτες με το γνωστό ποτό που εισάγει και διακινεί στην Ελλάδα

Ο Κώστας Σκρέκας και η Ειρήνη Καραγκούνη συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε φοιτητικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μετά την αποφοίτησή τους συνέχισαν αμφότεροι τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στο Μπέρμιγχαμ. Από τότε παραμένουν αχώριστοι και όσοι τους γνωρίζουν στα Τρίκαλα κάνουν λόγο για ένα πολύ αγαπημένο και ευτυχισμένο ζευγάρι. Τη χαρά τους βέβαια ολοκληρώνουν οι δύο κόρες τους, Αλεξάνδρα και Σοφία, 12 και 8 ετών αντίστοιχα, οι οποίες έχουν και τον πρώτο ρόλο στη ζωή τους.


Του… δίνει φτερά

Ο νέος υπουργός κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Fortis A.E., μέσω της οποίας δραστηριοποιείται από δεκαπενταετίας στον κλάδο της εμπορίας ποιοτικών καταναλωτικών προϊόντων. Ωστόσο η εταιρεία με έδρα τη Φυλή αντιπροσωπεύει τρεις από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλους ομίλους στον χώρο των τροφίμων και των ποτών. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εισάγει το ισοτονικό ποτό «Red Bull», γνωστό παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα με το διαφημιστικό σλόγκαν «Δίνει φτερά». To energy drink με έμβλημα τους δύο θερμόαιμους κόκκινους ταύρους που συγκρούονται μετωπικά αποτελεί αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία του ιδρυτή της εταιρείας, ωστόσο η σύζυγός του επέλεξε να ανοίξει τα δικά της επαγγελματικά φτερά διαγράφοντας μια πορεία στον ιδιωτικό τομέα ως χημικός μηχανικός. Κόρη υψηλόβαθμου αστυνομικού με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, η κυρία Σκρέκα έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως σύμβουλος, αλλά και σε τμήματα ποιοτικού ελέγχου, έρευνας, ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας. Σήμερα εξακολουθεί να παραμένει εργαζόμενη μητέρα σε καίριο πόστο μεγάλης ελληνικής εταιρείας βαριάς βιομηχανίας. Εκτός από επαγγελματικά δραστήρια, η σύζυγος του νέου υπουργού Ανάπτυξης φαίνεται πως είναι ένας προσεγγίσιμος άνθρωπος, αν και αυτό μένει να αποδειχτεί τώρα που ο σύζυγός της ανέβηκε υψηλότερα πολιτικά. Στην κοινωνία των Τρικάλων είναι γνωστή για την έφεσή της στη μόδα και το καλό γούστο, αλλά και την κλίση της στους δημοτικούς χορούς, με πολλούς να τη θυμούνται να χορεύει ασταμάτητα το περασμένο καλοκαίρι στον γάμο του περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας Απόστολου Κολίτσα.



Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του, βρίσκει πάντα χρόνο για τη γυναίκα του και τις δύο κόρες τους

Νέα στην ηλικία, με ξανθιά κόμη και λεπτά χαρακτηριστικά, η κομψή και γοητευτική σύζυγος του νέου υπουργού Ανάπτυξης παραβρέθηκε προσφάτως στο τσάι που παρέθεσε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Γεωργία Σαμαρά, σε όλες τις συζύγους των βουλευτών. Προσιτή και φιλική δεν έπαψε στιγμή να χαμογελά, ενώ ήταν πρόθυμη για κουβέντα και φωτογραφίες. Η κυρία Σκρέκα φωτογραφήθηκε με την κυρία Αρτεμη Σταϊκούρα, σύζυγο του υφυπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, την κυρία Σέβη Βολουδάκη, σύζυγο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, την κυρία Ιωάννα Λίλη, σύζυγο του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, και φυσικά τη σύζυγο του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο νέος υπουργός διατηρεί άψογες σχέσεις με τους περισσότερους συναδέλφους του από τη Ν.Δ., αν και η υπουργοποίησή του δεν χαροποίησε πολλούς νεοεκλεγέντες συναδέλφους του. Εκτιμάται ότι ο κ. Σκρέκας ανέβασε απότομα τις μετοχές του στο κομματικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα τον γνωστό φθόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Πολλοί θεωρούν ότι έχει καραμανλική προέλευση, ακολουθώντας την παράδοση του πατέρα του Θόδωρου, ο οποίος ήταν παρών στην ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. Ωστόσο ο ίδιος εσχάτως θεωρείται ότι είχε κάνει ανοίγματα προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος και τον επέλεξε για το υπουργικό πόστο λόγω της επαγγελματικής συνάφειάς του με την αγορά.



Η κυρία Ειρήνη Σκρέκα σέρνει τον χορό στον γάμο του περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας Απόστολου Κολίτσα

Στενή είναι η σχέση του ζεύγους Σκρέκα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ., ο οποίος είναι και Τρικαλινός γαμπρός, επισκέπτεται συχνά τη θεσσαλική πόλη. Πρόσφατα οι δυο τους βρέθηκαν σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας και πέρασαν ένα ευχάριστο μεσημέρι με μεζέδες και ντόπια γευστικά πιάτα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/11/14 13:57

    καλα εκανε. γυφτηδοι τι σας πειραξε. τζηλεβετε. υπομονη μεχρι που θα κυβερνηση η Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *