ροή ειδήσεων

Οι 10 βουλευτές που το σκέφτονται να ψηφίσουν για Πρόεδρο



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ... ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ...
Μπορεί η πρόταση συναίνεσης του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή να απορρίφθηκε αμέσως από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, ωστόσο φαίνεται ότι θα κάνει 10 βουλευτές (ανεξάρτητους και ΔΗΜΑΡ) να το... ξανασκεφθούν.

Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είτε ανταποκρίθηκαν ευθέως θετικά, είτε δηλώσαν ότι το σκέφτονται.

Η πρόταση του πρωθυπουργού για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και χρονοδιάγραμμα εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών από τις τάξεις των ανεξαρτήτων και τη ΔΗΜΑΡ. Έτσι, φαίνεται πιθανό να διευρυνθεί ο αριθμός των βουλευτών που μπορεί να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη και ο αριθμός των θετικών ψήφων να φθάσει από τις 160 στις 170.

Οι δυο που ανταποκρίθηκαν θετικά και ο ένας που είναι σε «επιφυλακή»

Ηδη, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται ικανοποιημένοι από την πρόταση Σαμαρά και θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στην επόμενη, δεύτερη, ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι μελετά ακόμη την πρόταση και ότι είναι σε επιφυλακή.

Ποιοι ενδέχεται να μετακινηθούν από το «παρών»

Επιπλέον, πιο κοντά στο να ψηφίσει Σταύρο Δήμα φαίνεται ότι βρίσκεται ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ από το «παρών» του πρώτου γύρου είναι πιθανό να μετακινηθούν στην ψήφο «Σταύρος Δήμας» και οι ανεξάρτητοι Γιώργος Κασαπίδης και Βασίλης Καπερνάρος. Επίσης, ενδέχεται να αλλάξουν στάση, ψηφίζοντας «Σταύρο Δήμα» στη δεύτερη ψηφοφορία η Μίκα Ιατρίδη και πιθανόν οι δύο της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας.

Τατσόπουλος: Δεν ψηφίζω ΔΗΜΑ εάν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ

Οσον αφορά τον Πέτρο Τατσόπουλο σε ανάρτησή του στο Facebook μετά το διάγγελμα Σαμαρά αναφέρει ότι σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα προς την εθνική συνεννόηση, ωστόσο, τονίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την ψήφο του και να ψηφίσει Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο δεν αλλάζει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτησή του Πέτρου Τατσόπουλου στο Facebook έχει ως εξής:

«Η ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ ΠΕΘΑΝΕ

΄Οπως και το τανγκό -μη λέμε ξανά και ξανά τις ίδιες κοινοτοπίες- έτσι και η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ΔΥΟ. Εθνική συνεννόηση με ΕΝΑΝ δεν γίνεται. Σήμερα ο Σαμαράς έκανε ένα βήμα προς την εθνική συνεννόηση. Ο Τσίπρας, σταθερός στον λαϊκιστικό του μαξιμαλισμό, δεν έκανε κανένα. Θέλει Εκλογές και τις Θέλει Τώρα. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση του Σαμαρά, η πρόταση του Σαμαρά μετατρέπεται αυτομάτως σε πρόσχημα για τη συγκέντρωση 180 ψήφων στην τρίτη ψηφοφορία. ΄Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να δώσω, ούτε ως απειροελάχιστο ενδεχόμενο, την ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε το στοίχημα της προεδρικής εκλογής και τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές επειδή τον πρόδωσε ένας "αποστάτης". Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις. Τέρμα τα παραμύθια με τους "αποστάτες" Δράκους. ΄Εφτασε η ώρα ν' αντιμετωπίσεις τους αληθινούς Δράκους -και, κυρίως, την ευθύνη των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ επιλογών..»

Φούντα: Δεν ξεπουλιέμαι, δεν αλλάζω γνώμη

Οσον αφορά την Νίκη Φούντα σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr μαζί της, τόνισε ότι «δεν ξεπουλιέται» και ότι η πρόταση Σαμαρά έρχεται ετεροχρονισμένα, ενώ εξηγούσε ότι όταν εκείνη μιλούσε για συναίνεση εννοούσε ότι θα ήθελε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να προτείνουν από κοινού ένα πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο.

iefimerida

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/12/14 21:12

    Μίκα εδώ και πολύ καιρό γνωρίζω ότι θα ψηφίσεις για ΠτΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/14 23:53

    Στον Χαϊκάλι ήταν ο Αποστολόπουλος.......... Στη Τσα μίκα......... Κυρία από την Νήσου Ρόδου αν γίνουν εκλογές που θα πας? Να σου πω εγώ. Στη Νέα Δημοκρατία. Αυτά τα έχεις μαγειρέψει κάτι μήνες και μη μας το παίζεις ηρωϊδα. Αν γίνουν εκλογές που θα καταλήξεις?.....Στον Μπαλτάκο........ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/12/14 23:53

    mika rabbit!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/12/14 08:29

    Και γιατι να μην ψηφισει?Ποιος θελει εκλογες τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/12/14 12:31

    Από κει να καταλάβει κανείς το ποιόν του κάθε πολιτικού που περιμένει τέτοιες ευκαιρίες για "ανταλλάγματα" και "βόλεμα" σε 'ενα κόμμα. Δυστυχώς τέτοιοι μας κυβερνουν και τέτοιοι πολίτες με πολιτικό αλζχαϊμερ συνεχίσουν να τους ψηφίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *