ροή ειδήσεων

Γερμανικό ντοκιμαντέρ "σταυρώνει" 12 Έλληνες αθλητές! - Τους εμπλέκει σε διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ


Τεράστια αναταραχή στο χώρο του ελληνικού στίβου έχουν προκαλέσει οι νέες αποκαλύψεις... του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, WDR, σύμφωνα με το οποίο 12 Έλληνες αθλητές εμπλέκονται σε διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ.

Το δίκτυο που είχε προβάλει προ μερικών ημερών ντοκιμαντέρ που έφερνε το 99% των αθλητών της ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας να έχουν σχέση με οργανωμένο κύκλωμα ντόπινγκ στη Ρωσία αποκαλύπτει πως μέσα σε 225 ύποπτα δείγματα, υπάρχουν και 12 Ελλήνων αθλητών.

Οι έλεγχοι έγιναν την περίοδο 2006-2008 (υπάρχουν περιπτώσεις από το 2001), δηλαδή πριν μπει σε λειτουργία το αιματολογικό διαβατήριο, το 2009. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν είχαν φυσιολογικές ενδείξεις, και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται η IAAF τα συγκάλυψε.

Στη λίστα εμπλέκονται 225 αθλητές από 39 χώρες, με τα πρωτεία να έχουν η Ρωσία (58) και η Κένυα (25), και σύμφωνα με το χάρτη που παρουσίασε η Telegraph 12 περιπτώσεις αφορούν την Ελλάδα. Ονόματα αθλητών κι αθλητριών δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας...



ΦΩΤΟ Telegraph

Το τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ του WDR προβλήθηκε τη Δευτέρα (8/12) με την ΙΑΑF να ερευνά τα όσα ισχυρίζονται σε αυτό, χωρίς να αμφισβητεί τη γνησιότητα της λίστας. Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ισχυρίζεται πως το “βιολογικό διαβατήριο” των αθλητών, δηλαδή η μέθοδος με την οποία παρατηρείται η συνέπεια ή η ασυνέπεια στις τιμές των αιματολογικών εξετάσεων κάθε αθλητή άρχισε να λειτουργεί το 2009

Υποστηρίζει δε ότι τα στοιχεία που συλλέχθησαν το διάστημα 2006-2008 κι ο επανέλεγχός τους ίσως να μην μπορούν να αποδείξουν με αξιοπιστία αν όντως ένας αθλητής είχε ντοπαριστεί.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ, Σερ Κρεγκ Ρίντι, σε δηλώσεις του τόνισε: "Οι ισχυρισμοί που έχουν τεθεί από το γερμανικό δίκτυο απαιτούν στενό έλεγχο για να καθοριστεί ποιες ενέργειες απαιτούνται να γίνουν από εμάς για την επιβεβαίωση ή την αναζήτηση περισσότερων στοιχείων για τυχόν παραβάσεις των κανόνων αντι-ντόπινγκ".



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *