ροή ειδήσεων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Ισλαμιστές εκτέλεσαν 132 παιδιά μες σε σχολείο [video]



Τουλάχιστον 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 παιδιά έως και 16 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα... στην επίθεση της ομάδας Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ του Πακιστάν. Επιπλέλον 124 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 121 παιδιά, έχουν τραυματιστεί...

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία του Πακιστάν η οποία διήρκησε επτά περίπου ώρες και έλαβε τέλος όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σκότωσαν τον έκτο και τελευταίο ισλαμιστή ένοπλο των Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την φονική επίθεση, ανέφεραν πως έστειλαν έξι ένοπλους, που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, να επιτεθούν στο σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών. 

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η επίθεση ήταν στο πλαίσιο αντιποίνων για επιχειρήσεις του στρατού εναντίον των ανταρτών.Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Μοχάμαντ Χορασάνι, σε κλήσεις του σε τοπικά ΜΜΕ φέρεται να δήλωσε ότι η επίθεση ήταν αντίδραση στους «φόνους των παιδιών μας και την απόρριψη πτωμάτων των μουτζαχεντίν μας σε διάφορα τμήματα της χώρας. Περίπου έξι βομβιστές αυτοκτονίας εισήλθαν στο σχολείο...τους ζητήσαμε να μην σκοτώσουν μικρά παιδιά».

Εκατοντάδες μαχητές Ταλιμπάν θεωρείται ότι έχουν σκοτωθεί σε πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ουαζιριστάν και την περιοχή του Καϊμπέρ.

Πρόκειται για μια από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις οι οποίες έχουν σημειωθεί στο Πακιστάν τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νew York Times, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των μαθητών και πήραν δεκάδες εξ αυτών ομήρους- ωστόσο αρκετοί κατάφεραν να διαφύγουν. 

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοπλοι εισήλθαν στον χώρο σκαρφαλώνοντας σε τοίχο στο πίσω μέρος του κεντρικού κτηρίου και στη συνέχεια επιτέθηκαν στην κύρια αίθουσα. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες με πανικόβλητους μαθητές.

Αποτροπιασμός Ομπάμα για την «ειδεχθή» επίθεση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την «αποκρουστική» και «φρικτή» επίθεση των Ταλιμπάν στο σχολείο στην Πεσάβαρ.

«Στοχοθετώντας παιδιά και δασκάλους σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες επέδειξαν για ακόμη μια φορά την εξαχρείωσή τους», τόνισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν στις προσπάθειές να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό» και «να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» της νοτιοανατολικής Ασίας.

Συγκλονισμένος ο Μπαν Γκι Μουν

«Κανένας σκοπός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια βαρβαρότητα. Καμιά διαμαρτυρία δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια τέτοια φρίκη», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν. «Η μόρφωση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Το να πηγαίνει ένα παιδί στο σχολείο δεν θα έπρεπε να είναι μια πράξη γενναιότητας».





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *