ροή ειδήσεων

Στα 168 τα «ναι» στην υποψηφιότητα του Στ. Δήμα - Ποιοι βουλευτές άλλαξαν στάση



Σε 168 ανήλθαν τα «ναι» που πήρε η υποψηφιότητα του ΣΤ. Δήμα... για την Προεδρία της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή. Αυτό το οποίο προκύπτει από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, είναι και πάλι ότι η κυβέρνηση δύσκολα μπορεί να φτάσει στους 180 βουλευτές που χρειάζεται στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, αν και τα σημάδια είναι πιο ενθαρρυντικά από αυτά της πρώτης ψηφοφορίας, όταν είχαν συγκεντρωθεί 160 «ναι». Επί της ουσίας τα βλέμματα στρέφονται, πλέον, στο αν θα υπάρξουν «διαρροές» από βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και στη Χρυσή Αυγή, για τους βουλευτές της οποίας υπάρχουν υπόνοιες και παραφιλολογία ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να ψηφίσουν «ναι» για την εκλογή του κ. Δήμα, παρά το ότι έχουν προαναγγείλει το αντίθετο. Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει 16 βουλευτές, οι οποίοι εάν διατηρηθούν τα σημερινά 168 ναι, είναι υπεραρκετοί προκειμένου να εκλεγεί ο κ. Δήμας.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 299 βουλευτές, καθώς έλλειπε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία με επιστολή της δήλωσε πως αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε «παρών». Η επιστολή αποτελεί πρόθεση ψήφου και δεν μετρά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 168 «ναι» και 131 «παρών».

Εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, εκτός των βουλευτών της κυβέρνησης, υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα ψήφισαν οι πέντε βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει και την πρώτη φορά, δηλαδή οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Γρηγόρης Ψαριανός. Στη δεύτερη ψηφοφορία θετική ψήφο έδωσαν ακόμη οι Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, καθώς και οι ανεξάρτητοι πλέον Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Η Νίκη Φούντα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία, έμεινε στο «παρούσα» όπως είχε προϊδεάσει και πριν την ανεξαρτητοποίησή της. «Παρών» ψήφισε και ο Θωμάς Ψύρρας (επίσης της ΔΗΜΑΡ) για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες ότι ανεξαρτητοποιείται. Μέχρι στιγμής, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επαληθευτεί.

Η τρίτη ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και πάλι στις 12.00. Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ψηφοφορίες, στην τρίτη δεν απαιτούνται 200 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά 180. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *