ροή ειδήσεων

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης 260.000 στρεμμάτων στην Ελλάδα;



Μπορείτε να φανταστείτε μια ακίνητη περιουσία, συνολικής έκτασης περίπου....
260.000 στρεμμάτων να παραμένει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, αναξιοποίητη; Συμβαίνει, στην Ελλάδα της 6ετούς ύφεσης…

Μπορείτε να φανταστείτε μια ακίνητη περιουσία, συνολικής έκτασης περίπου 260.000 στρεμμάτων να παραμένει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, αναξιοποίητη; Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η ερώτηση θα παρέπεμπε στο χώρο του φανταστικού, ωστόσο, στην Ελλάδα της 6ετούς ύφεσης συνιστά άλλη μια σκληρή πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί οι εκτάσεις αυτές υπάρχουν και αφορούν στην ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένη. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που είναι ο ιδιοκτήτης της, έχει σχεδόν μηδενικά έσοδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συντηρούνται με τον ολοένα και πιο ψαλιδισμένο προϋπολογισμό του Κράτους.

Ωστόσο, μία απλή διαχείριση του «χακί» real estate να γινόταν, όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό θα ανατρέπονταν άρδην και μάλιστα χωρίς μεγάλες προσπάθειες. Ο λόγος είναι προφανής: αυτή τη στιγμή στο Πεντάγωνο υπάγονται περίπου 1100 ακίνητα ανά την επικράτεια. Πολλά από αυτά προέρχονται από απλά κληροδοτήματα. Κατά συνέπεια, μπορούν να λειτουργήσουν ως άμεση οικονομική ένεση του Στρατού, αν αξιοποιηθούν, έστω, στοιχειωδώς. Το πρόβλημα είναι πως όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κατέληξαν στο …συρτάρι. Κοινώς στις καλένδες, δηλαδή εκεί όπου καταλήγει κάθε φιλόδοξη προσπάθεια στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον, μέχρι νεωτέρας. Όπερ σημαίνει έως τα τέλη Μαρτίου. Εκτός και αν πάλι κάτι προκύψει στο παρά 5′ και ανατρέψει τον σχεδιασμό. Όπως, για παράδειγμα, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών…

Πηγή: voria.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *