ροή ειδήσεων

Νέο κρούσμα απάτης ύψους 3 εκατ. ευρώ στο ελαιόλαδο



Σύμφωνα με δημοσίευμα Αμερικάνικης Ιστοσελίδας ένα νέο κρούσμα απάτης στο ελαιόλαδο...
απασχολεί την γειτονική Ιταλία μετά την κατάσχεση τον Νοέμβριο των 12.113 λίτρων στην Τοσκάνη.
Μάλιστα το υπουργείο Γεωργίας της Ιταλίας έκανε γνωστό - σύμφωνα με το δημοσίευμα - ότι οι ελεγκτικές του αρχές ανακάλυψαν πλαστά τιμολόγια για 500.000 λίτρα ελαιολάδου που «βαφτίστηκαν» ιταλικά, συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ.
Στα πλαίσια της επιχείρησης των ιταλικών αρχών για την αποκάλυψη της απάτης (με την κωδική ονομασία «Paper Oil») πραγματοποιήθηκαν συνολικά «11 έρευνες ενώ 8 άτομα ανακρίνονται στις περιοχές Απουλία, Καλαβρία, Λιγουρία και Τοσκάνη», αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.
Και προσθέτει: «επιχειρήσεις από τις περιοχές της Απουλία και της Καλαβρίας πλαστογράφησαν έγγραφα που είχαν να κάνουν με την προέλευση έξτρα παρθένου ελαιολάδου ώστε να πιστοποιηθεί ως ιταλικό και στη συνέχεια διατεθεί στην αγορά».
Για το νέο αυτό περιστατικό απάτης ο Ιταλός Υπουργός Γεωργίας, Maurizio Martina, δήλωσε: «Το υπουργείο γεωργίας ενίσχυσε τους ελέγχους στην αλυσίδα εμπορίας ελαιολάδου, επειδή η μείωση της παραγωγής φέτος εκθέτει τον ιταλικό τομέα ελαιολάδου σε κίνδυνο αυξημένων περιπτώσεων απάτης».
Και συμπλήρωσε: «Η επιχείρηση “Paper Oil” είναι μια απόδειξη της προσπάθειάς μας για την προστασία των καταναλωτών και των πολυάριθμων έντιμων παραγωγών που ήδη αντιμετωπίζουν τη σημερινή κρίση. Η δράση για τον έλεγχο της ιχνηλασιμότητας έχει ενισχυθεί ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε τα προϊόντα που εισέρχονται στα λιμάνια μέχρι τη μεταποίηση και την εμπορία τους. Πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανόνες. Οι προσπάθειές μας για την προστασία της ποιότητας και την πρόληψη της απάτης λειτουργεί κάθε μέρα πολύ σχολαστικά, ενώ επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος μας για την καταπολέμηση της απάτης».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *