ροή ειδήσεων

Ο «Έκπτωτος Άγγελος» έβγαλε στην επιφάνεια νέους παιδόφιλους - σύλληψη 50χρονου στη Ρόδο



ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟ
Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

Σε τρεις συλλήψεις και στον σχηματισμό άλλων δύο δικογραφιών προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αναζητά και άλλο ένα άτομο, στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Fallen Angel» (Έκπτωτος Αγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Στελέχη της διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Οπως διαπιστώθηκε, χρήστες του Διαδικτύου στην ελληνική Επικράτεια, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν αρχεία-εικόνες και βίντεο με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πρόσφορα για διαμοιρασμό.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών.

Αποτέλεσμα ήταν να ταυτοποιηθεί ψηφιακά η εμπλοκή έξι χρηστών του Διαδικτύου, σε Αθήνα, Τρίπολη, Κομοτηνή και Ρόδο, όπου τη Δευτέρα έγιναν επιτόπιες αστυνομικές έρευνες.

Στα σπίτια 53χρονου Πολωνού στην Αθήνα, 45χρονου στην Τρίπολη και 25χρονου στην Κομοτηνή βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο), συνολικού μεγέθους άνω του ενός ΤΒ (Terabyte), με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα που κατείχαν, γι’ αυτό και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπλέον, για 50χρονο στη Ρόδο και 26χρονο στο Καματερό πρόεκυψε ότι είχαν διαγράψει τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για το κατέβασμα και τον διαμοιρασμό τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Τέλος, αναζητείται άλλος ένας χρήστης του Διαδικτύου, τα στοιχεία του οποίου ακόμη δεν έχουν διακριβωθεί από τη μέχρι σήμερα ψηφιακή αστυνομική έρευνα.

Από τις επιτόπιες έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 15 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες αναλύσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ για τους υπόλοιπους οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *