επικαιρότητα

Το χαράτσι των 800 ευρώ κλείνει την Ένωση Αιμοδοτών στην ΚαβάλαΔια παντός φαίνεται πως έκλεισε η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας...Αιτία, αποτέλεσε, το γεγονός, ότι το Τέλος Επιτηδεύματος για την Ένωση, άγγιξε το 2013 τα 333 ευρώ, ενώ το 2014, εκτινάχθηκε στα 800 ευρώ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ο πρόεδρος της ένωσης Αντώνης Καραγιαννίδης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις τους παρόντες στην έκτακτη γενική συνέλευση, τονίζοντας ότι η οφειλή των 800 ευρώ είναι δυσβάσταχτη για την ένωση και ότι από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η αποπληρωμή της-ακόμα και μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα-αποφασίστηκε η διάλυση της ένωσης.
Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, αν και όταν ιδρύθηκε η ένωση, πήραν τη διαβεβαίωση από την εφορία ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση, στη συνέχεια ήρθε η τροπολογία που επιβάλλει το τέλος επιτηδεύματος και στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
Όταν ζήτησαν να εξαιρεθούν, το υπουργείο Οικονομικών τους απάντησε: «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι συνάρτηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης