ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έντονα φαινόμενα ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ με λασποβροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα!



Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σήμερα...
Νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από σήμερα και από τα δυτικά με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν πρώτα την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πρέβεζα και την Άρτα και το Αγρίνιο και αργότερα θα πλήξουν το νότιο Ιόνιο και όλα τα νησιά των Επτανήσων αλλά και την Κυπαρισσία, τη Μεθώνη, την Καλαμάτα και την Σπάρτη.

Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από βροχές και συγκεκριμένα λασποβροχές λόγω της μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης ενώ θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν φτάσει στον άξονα Θεσσαλονίκης - Βόλου - Αθήνας και από το απόγευμα και μετά θα έχουμε και στις περιοχές αυτές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μέχρι το βράδυ η κακοκαιρία θα προχωρήσει ανατολικότερα και θα αρχίσει να επηρρεάζει την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα κινηθούν νοτιότερα και θα πλήξουν τα νησιά των βορείων Δεδεκανήσων.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ισχυροί, 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ και ενδεχομένως δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Ιονίου, κυρίως στα σκάφη μικρού τύπου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 14 βαθμούς, ωστόσο στις ορεινές περιοχές το πρωί θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα κεντρικά θα κυμανθεί από 8 εως 19 βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσουν το πρωί νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και κατά τόπους ενδεχομένως και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν πρωϊνές ομίχλες και νεφώσεις που θα πυκνώσουν και εκδηλωθούν βροχές το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά οι βροχές θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη

Περιμένουμε η κακοκαιρία με τις λασποβροχές και τις ισχυρές καταιγίδες να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Γιάννενα, στην Ηγουμενίτσα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Καρπενήσι, στη Λαμία, στη Θήβα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στη Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη, στη Μυτιλήνη και στη Χίο.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από το Ιόνιο οι άνεμοι θα αρχίσουν να γυρίζουν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 14 βαθμούς αλλά το πρωί στις ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα κεντρικά θα κυμανθεί απο 10 εως 15 βαθμούς αλλά στα νότια ηπειρωτικά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα δυναμώσουν από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Από το απόγευμα της Πέμπτης εξασθενούν τα έντονα φαινόμενα

Η κακοκαιρία σιγά - σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί από τα δυτικά. Ωστόσο το πρωί θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και γενικά την ακτογραμμή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Καλαμάτα θα βγει ήλιος από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες όμως σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Τα φαινόμενα αργότερα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας. Δηλαδή στη Σάμο, τη Ρόδο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο και την Κάρπαθο.

Ειδικά στις δυτικές και νότιες περιοχές, λόγω της μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, θα πέσουν λασποβροχές

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως τοπικά θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς, ωστόσο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, το κρύο θα είναι τσουχτερό. Στα κεντρικά θα κυμανθεί από 9 εως 14 βαθμούς, στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 13 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αρχικά περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από το απόγευμα κα μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στο νότιο Ευβοϊκό δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές το πρωί οι οποίες σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανοιχτά του Θερμαϊκού εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *