ροή ειδήσεων

Ένα στα δύο ευρώ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι φόροι και τέλη



Ένα στα δυο ευρώ που πληρώνουν οι πολίτες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πηγαίνει σε φόρους και τέλη υπέρ τρίτων...



όπως προκύπτει από την έκθεση του Συμβουλίου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ευρώπης.
Αυτό ανακοίνωσε η επιχείρηση, παράλληλα με τα αποτελέσματα χρήσης για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους που αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2013. Η ΔΕΗ παράλληλα ανακοίνωσε κλιμακούμενες εκπτώσεις σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στη Χαμηλή και Μέση Τάση, με συνολική ετήσια κατανάλωση των παροχών τους πάνω από 1 Gwh.
Σύμφωνα με τα συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα της ΔΕΗ τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά € 113,4 εκατ. (16,7%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 18%, έναντι 15,2% το εννεάμηνο 2013.
Επίσης, τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2014 έχουν επηρεαστεί αρνητικά από πρόβλεψη ύψους € 48,3 εκατ. για κάλυψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ που δημιουργήθηκε στην αγορά του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού (ΗΕΠ), κατά τη διάρκεια των ετών 2011 και 2012 από τρίτους προμηθευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από την αγορά.
Οι φόροι και όχι η τιμή του ρεύματος αυξάνουν τον λογαριασμό ρεύματος, είχε υποστηρίξει και ο πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νικόλαος Βασιλάκος ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών επί των πεπραγμένων της ΡΑΕ για τα έτη 2012 και 2013
«Η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ΡΑΕ προτείνει ως τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο να χρησιμοποιηθούν οι ΑΠΕ. Είναι μια πλούσια ευλογία, που έχουμε, καθαρής ενέργειας. Από το καλοκαίρι του 2010 η ΡΑΕ έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, καθώς βλέπαμε το αδιέξοδο που οδηγούσε η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τον τρόπο που γινόταν» είχε αναφέρει επίσης ο κ. Βασιλάκος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *