ροή ειδήσεων

Πέντε φρικτά πειράματα που γίνονται σε φυλακισμένους



Το να είναι κανείς έγκλειστος σε φυλακή, είναι μια τρομακτική κατάσταση.... Όχι μόνο γιατί ξαφνικά εξοστρακίζεται κανείς από την κοινωνία, αλλά ρίχνεται στον πάτο της κοινωνικής κλίμακας, και αν συμβεί κάτι σε εσάς, κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί.
Παρακάτω θα διαβάσετε τα πέντε από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχουν συμβεί σε ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα:
Πειραματόζωα για προϊόντα ομορφιάς
Στην Κίνα, το σώμα όσων εκτελούνται δεν θάβεται πάντα. Μερικά πτώματα χρησιμοποιούνται για την δοκιμή καλλυντικών από εταιρείας. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι συγκεκριμένης εταιρείας που λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο, όταν τους ζητήθηκε ο λόγος, απάντησαν απαξιωτικά πως δεν έγινε και τίποτα!

Πειραματόζωα για ναρκωτικά
Ο Αμερικανός χημικός Sidney Gottlieb, γνωστός για τη συνεργασία του τις δεκαετίες '50 και '60 με τη CIA, στο πλαίσιο πειράματος για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, έδινε ποσότητα LSD σε κρατούμενους και σε ψυχικά ασθενείς- σε ανθρώπους δηλαδή που δεν διέθεταν άμυνες αντίστασης.
Φυσικά τα «πειραματόζωα» δε γνώριζαν το παραμικρό ενώ το πείραμα διήρκεσε 174 ημέρες.

Ανταλλαγές αίματος
Ο Louis Boy, ένας έγκλειστος στη φυλακή Sing Sing ήταν ήδη στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, όταν επέτρεψε στον εαυτό του να υποβληθεί σε ένα ίσως από τα πιο παράλογα πειράματα όλων των εποχών. Είχε συνδεθεί με μια μηχανή μαζί με ένα μικρό κορίτσι που έπασχε από καρκίνο και μέσα από το αίμα του, φίλτραρε αυτό του κοριτσιού. Μέτα από αυτό το πείραμα, ο Boy κέρδισε την ελευθερία του.

Ενέσεις καρκίνου
Επιστήμονες και ομάδα γιατρών το 1956 είχαν μια «εκπληκτική» ιδέα, αναφορικά με τα πειράματα για τον καρκίνο: να κάνουν ενέσεις με ζωντανά καρκινικά κύτταρα σε κρατούμενους και να δουν πως θα εξελιχθεί η αρρώστια.

Κακοποίηση χωρίς έλεος
Στο Αφγανιστάν, υπήρξαν πολλές αναφορές σχετικά με την εικαζόμενη κατάχρηση βίας που έχουν υποστεί κρατούμενοι στα χέρια δυτικών στρατιωτών. Το πιο τρομακτικό πράγμα είναι ότι δύσκολα τέτοιες περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και είναι τελικά απίθανο κάποιος να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
Ενας νεαρός Αφγανός αυτοκινητιστής, κρεμάστηκε από τις αλυσίδες του ενώ του είχαν στερήσει για μέρες φαγητό και νερό. Ο ιατροδικαστής, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις ζημιές που είχε υπέστη ο φυλακισμένος, δήλωσε ότι το σώμα του φαινόταν σαν να είχε περάσει από πάνω του λεωφορείο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *