ροή ειδήσεων

Γιγάντιος μετεωρίτης απειλεί να χτυπήσει τη Γη σε...



Ένας αστεροειδής, στο μέγεθος βουνού, κατευθύνεται προς τον πλανήτη μας,...
σύμφωνα με τον επιστήμονα Βλαντιμίρ Λιπούνοφ, καθηγητή του δημοσίου πανεπιστημίου της Μόσχας. Ο "2014 UR116" κινείται σε διασταυρούμενη τροχιά με τη Γη, και υπάρχει πιθανότητα να δεχτεί έλξη και να προσκρούσει στην επιφάνειά της.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει έκρηξη, 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που προκλήθηκε από τον κομήτη που έπεσε στη Ρωσία το 2013 και είχε μέγεθος, όσο περίπου ένα λεωφορείο. Παρ' όλα αυτά ο καθηγητής Λιπούνοφ ισχυρίζεται πως δεν αποτελεί άμεσο πρόβλημα, αν και θα πρέπει να υπάρχει τεράστια προσοχή για τα επόμενα 150 χρόνια.
Πέραν αυτού, ο Ρώσος επιστήμονας, εξέφρασε την ανάγκη για δημιουργία ομάδας, κατάλληλα εξοπλισμένης, που θα μπορεί να εντοπίζει τους αστεροειδείς που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη Γη, μιας και η ύπαρξη του συγκεκριμένου και η αβεβαιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η τροχιά του, υποδεικνύουν, πόσα λίγα γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα για τους αστεροειδείς.
Ο συγκεκριμένος κομήτης, αν και σε ένα ποσοστό είναι γνωστή η τροχιά του, παραμένει απρόβλεπτος σε σημαντικό βαθμό, καθώς τα εξογκώματά του, τον καθιστούν τροφή για την ελκτική δύναμη διαφόρων πλανητών.
Ο Λιπούνοφ δεν είναι ο μοναδικός που πιέζει για τη δημιουργία τμήματος εντοπισμού αστεροειδών. Μέλη του βρετανικού Astronomer Royal, που ειδικεύεται στις μελέτες του διαστήματος, ο Λόρδος Μάρτιν Ρις και ο ροκ σταρ Μπράιαν Μέι, είναι μερικοί μόνο από τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης ιδέας, με τον λόρδο Ρις να εκφράζει πως: «Οι αρχαίοι είχαν δίκιο που πίστευαν, πως οι ουρανοί και τα άστρα επηρεάζουν τη ζωή του πλανήτη, όμως όχι όπως το φαντάζονταν» και συμπληρώνει «Κάποιες φορές αυτά τα ουράνια σώματα βρίσκουν το δρόμο τους προς τον πλανήτη μας, γι' αυτό πρέπει να θέσουμε ως πρωταρχικό μας στόχο, να τα βρίσκουμε εμείς πριν μας βρουν αυτά.
Παρ' όλα αυτά η ΝΑΣΑ, διαβεβαίωσε πως, αν και η τροχιά του τεράστιου κομήτη, που κάνει μια ηλιακή περιστροφή κάθε τρία χρόνια, διασταυρώνεται με αυτή του πλανήτη μας, δεν αποτελεί απειλή, καθώς το πέρασμά του, γίνεται αρκετά μακριά από τη Γη, ώστε να μην αποτελεί κάτι το επίφοβο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *