ροή ειδήσεων

Ποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες δραστηροποιούνται στην αγορά του στοιχήματος



Ενδιαφέρον παρουσιάζει να δούμε ποιοι γνωστοί μεγαλοεπιχειρηματίες δραστηριοποιούνται... στον διαδικτυακό τζόγο. Η αγορά του διαδικτυακού τζόγου είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά στην Ελλάδα (ακόμα και μέσα στην οινονομική κρίση) και διόλου ευκαταφρόνητη σε μέγεθος, καθώς εκτιμάται ότι για το 2013 ο τζίρος του διαδικτυακού τζόγου (κυρίως στοίχημα και κουλοχέρηδες) είναι οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Πάμε να δούμε όμως ποιοι είναι οι μεγαλοπαίκτες που κινούν τα νήματα στην αγορά.

Κατ’ αρχάς όπως γνωρίζετε το μεγαλύτερο μερίδιο του χώρου λόγω ΟΠΑΠ ανήκει πλέον στο Μελισανίδημέσω της εταιρίας Emma Delta Ltd . Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ “η Emma Delta Ltd είναι επενδυτική εταιρία που έχει συσταθεί στην Κύπρο σύμφωνα με το Νόμο περί Εταιρειών, ΚΓΠ. 113 και αναγνωρίζεται και επιβλέπεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως Διεθνές Συλλογικό Επενδυτικό Σχήμα (“ICIS”), σύμφωνα με το Νόμο ICIS (Αρ. 47 (1), 1999) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσον αφορά στους μετόχους με δικαιώματα ψήφου, η Emma Delta Management Ltd κατέχει και ελέγχει το 100% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στην Emma Delta Ltd. Οι τελικοί δικαιούχοι της Emma Delta Management Ltd είναι ο κ. Jiri Smejc (κατά 66,7%) και ο κ. Γεώργιος Μελισανίδης (κατά 33,3%) μέσω των εταιριών τους Emma Capital Limited και Georgiella Holdings Co. Limited αντίστοιχα“.

Kι αν για το Γ. Μελισανίδη ξέρουμε ότι είναι ο γιος του Δημήτρη Μελισανίδη (ιδιοκτήτη της ΑΕΚ μεταξύ άλλων) για να δούμε ποιος είναι ο Jiri Smejc: Από τους πλέον παγκοσμιοποιημένους επιχειρηματίες με έντονη παρουσία σε ρωσικές εταιρίες και τράπεζες και διασυνδέσεις από το Λονδίνο έως την Ανατολική Ασία. 40άρης την ηλικία, μας επιλέγει συχνά σαν προοριμό διακοπών, τώρα θα μας έρχεται συχνότερα λόγω ΟΠΑΠ.

Ψάχνοντας λίγο ακόμα για την Emma Delta θα βρούμε και κάποια άλλα ονόματα μετόχων (αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αξιοπιστία της πληροφορίας), όπως οι Δήμητρης Μελισσανίδης, GTech (Η πάροχος της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΟΠΑΠ), Αλεξάντερ Νέσιτς, οικογένεια Κοπελούζου (μέσω της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου «Helvason Ltd»).

Αυτή η σύνθεση απεικονίζεται και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας όπου ξεχωρίζουν τα ονόματα τωνΓεωργίου Μελισανίδη και Χρήστου Κοπελούζου ενώ διευθύνων σύμβουλος είναι ο τσέχος Kamil Ziegler, o οποίος στο βιογραφικό του έχει εμπειρία από τυχερά παιχνίδια καθώς έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος στον μεγαλύτερο τσέχικο οργανισμό κληρώσεων (λοταρία) SAZKA.

Μέσα στις 24 εταιρίες, αφανώς βρίσκουμε όμως κι άλλα ονόματα όπως αυτό του Φώτη Μπόμπολα που ακούγεται έντονα πως είναι πίσω από την νόμιμη εταιρία stoiximan.gr. Ο όμιλος του stoiximanπεριλαμβάνει επίσης το InCasino και το Poker.gr. Συνεργάτης (συνιδιοκτήτης;;;) του κ. Μπόμπολα στονStoiximan είναι ο επιχειρηματίας Δ. Μάρης που διαθέτει κάποιες σημαντικές ιστοσελίδες στο χώρο της αθλητικής (Sport24.gr, prasinanea.gr) και πολιτικής ενημέρωσης (news247.gr), ενώ φέρεται να έχει και μετοχές στις εφημερίδες espresso και δημοκρατία. Ο Μάρης δεν είναι χθεσινός στο στοίχημα καθώς παλιότερα προώθησε 2 άλλες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα που τώρα δε διαθέτουν άδεια: την Bwin και την Betoto.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πώς ο Stoiximan αποτελεί την καλύτερη επιλογή για έλληνες παίκτες στοιχηματικά καθώς είναι μια σοβαρή και ανερχόμενη εταιρία, κάτι που φαίνεται και στην πρόσφατη συμφωνία της εταιρίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για χορηγός της φανέλας του εξάστερου. Στο ελληνικό χώρο του μπάσκετ είναι η πρώτη στοιχηματική εταιρία που μπαίνει χορηγός σε κάποια ομάδα ή σε κάποια διοργάνωση στη μετά – ΟΠΑΠ εποχή. Στο ευρωπαικό μπάσκετ όμως αυτό είναι πιο συνηθισμένο καθώς η Bwin είναι χορηγός της Euroleague.net.

Oι φήμες για τον Stoiximan όμως δε σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με διαδικτυακές φήμες επίκειται deal για την εταιρία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο τελευταίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον όμιλο του Stoiximan, αλλά και για άλλες επιχειρήσεις τύπου (Πήγασος;;;) της οικογένειας Μπόμπολα. Έτσι η κόντρα Μαρινάκη – Μελισανιδη εκτός από το Ολυμπιακός – ΑΕΚ ενδέχεται να πάει και στο στοίχημα.

Το όνομα του Μάρη όμως εμφανίζεται και σε μια άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά: τη Sportingbet Ελλάδας, της οποίας εκπρόσωπος είναι ο κύριος Οντόνι, Διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο ΧΑΑ Centric Multimedia (ιδιοκτήτρια εταιρία του gazzetta.gr;;;). Η Centric μάλιστα, έχει υπογράψει συνεργασία με την Audiovisual (συμφερόντων οικογενείας Βαρδινογιάννη, που παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στο online στοίχημα)! Με αυτή την κίνηση Audiovisual και Centric θα χρηματοδοτήσουν νέες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν από κοινού, αφού όπως ανακοίνωσαν ο κλάδος της διαδικτυακής ψυχαγωγίας εξελίσσεται ταχύτατα και πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργούν πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο κ Οντόνι δε διαχειρίζεται μόνο τη Sportingbet.gr, αλλά και τη vistabet.gr. Μάλιστα έχει αναλάβει και την προώθηση της εταιρίας υπό το domain vistabet.com στις αγορές της Ρουμανίας και της Αλβανίας και το domain sportingbet.com στις αγορές της Κροατίας, Σλοβενίας, Ρουμανία και Σλοβακίας. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η Sportingbet PLC (διαχειριστής του αγγλικού sportingbet.com) είναι μια από τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες Online Entertainment σε όλο τον κόσμο βάσει τζίρου και αριθμού παικτών.

Από τον online τζόγο δε θα μπορούσε να λείπει ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης μέσω της Ιntralot. Η Intralotέχει μεγάλο βιογραφικό στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού για τυχερά παιχνίδια έχοντας παρουσία σε Νότια και Βόρεια Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία. Στο παρελθόν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στον “κρατικό” ΟΠΑΠ παρέχοντας την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την τεχνογνωσία που ήταν απαραίτητες για την λειτουργία του παιχνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ». Πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της INTRALOT Italia ανέπτυξε ένα νέο προϊόν (όνοματι SportsMobile) που επιτρέπει στους παίκτες να να απολαμβάνουν αθλητικό στοίχημα (με πλούσιο live περιεχόμενο), χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία για κινητή τηλεφωνία και tablets (Μobile betting). H εταιρία που παλιότερα έχει αναπτύξει τη στοιχηματική πλατφόρμα b-Οn η οποία χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, λοξοκοιτάζει την ελληνική διαδικτυακή αγορά και ευελπιστεί σε κάποια συμφωνία (συνεργασία) με κάποια αδειοδοτημένη. Παράλληλα, η εταιρία διεκδικεί επί ίσοις όροις το ιπποδρομιακό στοίχημα (ΟΔΙΕ) από τον ΟΠΑΠ, εν μέσω φημών για εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο θέμα!!!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *