ροή ειδήσεων

Ο Μπαλτάκος, ο Τέως, ο Τζιτζικώστας και οι... ΡΙΖΕΣ



Ο κ. Μπαλτάκος ποτέ δεν έκρυψε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετεξελιχθεί σε ένα ιμιτασιόν δεξιό κόμμα,... πολύ light για τα δικά του γούστα. Φάνηκε άλλωστε καθαρά και στο υποκλαπέν βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη που τελικά τον οδήγησε στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου και την πολιτική του... εξορία....

Από την πρώτη στιγμή, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα κάνει δικό του κόμμα ασχέτως αν το διέψευσε αρκετές φορές στην αρχή τουλάχιστον. Τώρα όμως, που όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα, ο κ. Μπαλτάκος έχει αρχίσει να γίνεται... λαλίστατος, τουλάχιστον για τα δικά του δεδομένα.

Πριν από λίγες ημέρες ουσιαστικά είχε επιβεβαιώσει ότι τα σχέδια για το κόμμα είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτά.

Το πρωί της Δευτέρας ουσιαστικά αποκάλυψε και το όνομα του κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. Το κόμμα θα λέγεται Ρίζες, σε έναν προφανή διπλό συμβολισμό τόσο σε σχέση με τα ιδεώδη του (Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια) όσο και με την πορεία των δεξιών κομμάτων στη χώρα.

Αυτό που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό είναι το όνομα του προσώπου που θα ηγηθεί του κόμματος, καθώς έχει καταστεί σαφές από την πρώτη στιγμή ότι ο Τάκης Μπαλτάκος θα μείνει στο παρασκήνιο ή έστω θα επιχειρήσει να καταλάβει τυπικά μια θέση βουλευτή.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το koolnews.gr και παρά τα όσα έχουν γραφτεί στο παρελθόν, ο αρχηγός του κόμματος Ρίζες δεν θα είναι -όπως όλα δείχνουν- ούτε ο Φράγκος Φραγκούλης, ούτε ο Ιωάννης Ζιαζιάς, αμφότεροι στρατηγοί εν αποστρατεία και πρώην αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Θα είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Αποτελεί το πρόσωπο στο οποίο φέρονται να έχουν συμφωνήσει τόσο ο Τάκης Μπαλτάκος, όσο και ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος του οποίου πιστός οπαδός ήταν -έως το θάνατό του το 2000 από καρκίνο- ο πατέρας Γιώργος Τζιτζικώστας, βουλευτής της ΝΔ από το 1974 και υπουργός πολλών κυβερνήσεων της παράταξης.

Παρά το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να αποτινάξει από πάνω του το προφίλ του σκληρού δεξιού που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του ως πολιτική προίκα η αλήθεια είναι ότι η πολιτική ιδεολογία βρίσκεται εγγύτερα με αυτήν του κ. Μπαλτάκου. Άλλωστε, στις έως τώρα επαφές τους τα έχουν βρει σε όλα.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο ΒΗΜΑτοδότης στο γάμο του Απόστολου Τζιτζικώστα με την Ελεάννα Βλάχου που έγινε σε κλειστό κύκλο στην Πορταριά του Πηλίου ένας από τους καλεσμένους ήταν και ο Κωνσταντίνος που μάλιστα έφτασε με ελικόπτερο. Και όπως τονίζεται η παρουσία του δεν αποτελεί μόνο κίνηση αβροφροσύνης στη μνήμη του πατέρα Τζιτζικώστα, αλλά συνδέεται και με τις πολιτικές εξελίξεις.

Ποιός είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πριν λίγους μήνες αποφάσισε να αποτινάξει από πάνω του τα κομματικά δεσμά που μάλλον τον καταπίεζαν. Δεν ήταν μόνον το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαλέξει τον Γιάννη Ιωαννίδη για υποψήφιο περιφερειάρχη με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν προφανώς και το ότι οι θεμιτές φιλοδοξίες του σε συνδυασμό με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας του δεν μπορούσαν να εκφραστούν.

Σε ηλικία 36 ετών έχει προλάβει να κάνει ήδη πολλά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ.

Από το 2005 έως το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας.

Στις Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 έλαβε 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την έκτη θέση και εξελέγη βουλευτής.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 έλαβε 35.107 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την έκτη θέση και δεν εξελέγη.

Τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβε αν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας. Στις Περιφερειακές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η έκπτωση του τελευταίου από το αξίωμά του ήταν η χρυσή ευκαιρία. Στις ενδοπαραταξιακές εκλογές εξελέγη περιφερειάρχης και στις εκλογές του 2014 κέρδισε με το δικό του ψηφοδέλτιο.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες.

Τι ακριβώς θα πρεσβεύει το νέο κόμμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koolnews.gr, το κόμμα θα κινείται στον άξονα της πατριωτικής δεξιάς με σαφείς αντιμνημονιακές θέσεις και η τελική απόφαση της ίδρυσης του ελήφθη πριν από λίγο καιρό και με δεδομένο πως ο χώρος στα δεξιά της ΝΔ βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης με δεδομένες τις δικαστικές περιπέτειες του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά και το γεγονός πως οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου φυλλορροούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κόμμα θα κινείται στη λογική του εξειδικευμένου ραντάρ, καθώς το κοινό του είναι απολύτως στοχευμένο και σε αυτό περιλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, οι απόστρατοι αλλά και αυτοί που διατηρούν στενούς δεσμούς με την εκκλησία. Όπως είναι φυσικό θα επιχειρήσει να συγκινήσει παράλληλα και όσους διάκεινται φιλικά προς τη Μοναρχία στην Ελλάδα

Πρωταρχικός στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η είσοδος στη Βουλή με ένα ποσοστό, περί το 5%, ενώ στη συνέχεια η πορεία του κόμματος θα καθοριστεί από τις πολιτικές συνθήκες της εποχής. Πάντως, η κάθοδος στις αμέσως επόμενες εκλογές θα εξεταστεί με βάση τα πολιτικά δεδομένα της περιόδου εκείνης.

πηγή: koolnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *