ροή ειδήσεων

«Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε σε στάβλο»



Ανατροπή στην πιο διάσημη ιστορία της Αγίας Γραφής...
Την πιο διάσημη ιστορία της Αγίας Γραφής ανατρέπει βρετανός θεολόγος. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, η γέννηση του Ιησού ξαναζωντανεύει με φάτνες που στήνονται σε όλο τον κόσμο, αφού σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε σε έναν στάβλο επειδή δεν υπήρχε χώρος στο πανδοχείο.

Όπως όμως ισχυρίζεται ο βρετανός θεολόγος Ιαν Πολ, η παράδοση αυτή οφείλεται σε εσφαλμένη ερμηνεία της Καινής Διαθήκης. «Λυπάμαι που θα χαλάσω τις προετοιμασίες σας για τα Χριστούγεννα», έγραψε στο προσωπικό του μπλογκ. Και συνεχίζει: «Αλλά ο Ιησούς δεν γεννήθηκε σε στάβλο, και, περιέργως, η Καινή Διαθήκη δεν υπαινίσσεται καν κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική λέξη «κατάλυμα», που μεταφράζεται σαν «πανδοχείο», ήταν στην πραγματικότητα χώρος σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Ο ίδιος όρος, επισημαίνει ο αιδεσιμότατος, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος. Μια άλλη λέξη, το «πανδοχείον» χρησιμοποιείται στην Αγία Γραφή για να περιγράψει το μέρος όπου καταλύουν οι ξένοι.

«Εξάλλου», συνεχίζει, «θα ήταν αδιανόητο, ο Ιωσήφ, επιστρέφοντας στο μέρος από όπου καταγόταν, να μην μείνει με μέλη της οικογένειάς του, ακόμα και αν δεν ήταν κοντινοί συγγενείς», υποστηρίζοντας ότι τα έθιμα απαιτούσαν να μείνει με τους συγγενείς και όχι με ξένους.

Όπως λοιπόν καταλήγει, η λέξη «κατάλυμα» όπου έμειναν ο Ιωσήφ και η Μαρία δεν σημαίνει πανδοχείο, αλλά ένα δωμάτιο στο σπίτι των συγγενών που τους φιλοξένησαν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/12/14 12:59

    δεν ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ -οχι δεν γεννηθηκε σε φατ-νη ,,, ο φανταστικος ηρωας των Ιταλων αυτοκρατορων της νεας ρωμης,,,,,που μας πλασαραν την εβραικη μυθολογια ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!! ζωαρεςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/12/14 21:52

    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία για θεό πανταχού παρόντα. Θα πούμε για ανταμοιβή και τιμωρία μετά θάνατον . "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/12/14 02:30

    Αφου σας επιστρεψω τον χαρακτηρισμο του βλακα σας ευχομαι Περαστικα σαςγιατι ο Χριστος και υπηρξε και την ιστορια της ανθρωποτητας τεμνει στα δυο πχ και μχ οσο κι αν προσπαθείτε την ιστορικοτητα του προσωπου του δεν μπορειτε να την διαγραψετε.την μαρτυρουν πλειαδα ιστορικων και οι αιωνες Τωρα οσον αφορα τον κ Ιαν Πολ ας κανει τον κοπο να διαβαζει καλυτερα το ευαγγελιο που επικαλειται και γινομαι πιο σαφης οταν γινεται η αγγελια της γεννησεως στους ποιμενες στο κατα Λουκαν ευαγγελιο γινεται ως εξης,<<. καὶ τοῦτο ὑμῖν τὸ σημεῖον, εὑρήσετε βρέφος ἐσπαργανωμένον κείμενον ἐν φάτνῃ........................................καὶ ἦλθον σπεύσαντες καὶ ἀνεῦρον τήν τε Μαριὰμ καὶ τὸν Ἰωσὴφ καὶ τὸ βρέφος κείμενον ἐν τῇ φάτνῃ.>> δεν ξεραμε λοιπον κ Ιαν Πολ και οι λοιποι ανοητοι που αμεσως σπευδουν να υοθετησουν τις αποψεις σας κατα πως τους βολευει οτι οι φιλοξενουντες κατα τα λεγομενα σας την αγια οικογενεια δεν ειχαν κρεβατι στο σπιτι τους αλλα κοιμοντουσαν ανταμα με τα ζωα τους !!!!! Στο κατα Ματθαιον ομως ευαγγελιο κ Ιαν Πολ θεολογε αθεολογητε οπου περιγραφεται η προσκυνηση των μαγων σαφως και ο ευαγγελιστης μιλαει για σπιτι γιατι η προσκυνηση των μαγων ελαβε χωρα δυο χρονια περιπου μετα την γεννηση <>και απο που ξερουμε οτι η προσκυνηση των μαγων εγινε περιπου δυο χρονια μετα την γεννηση ;;;;αν διαβαζατε πιο σωστα την καινη διαθηκη που επικαλεισθε θα το ξερατε την απαντηση σας την δινει και παλι ο ευαγγελιστης<>καταλαβατε κυριε Ιαν Πολ και οι συνακολουθουντες ανοητοι ,,,ελπιζω πως ναι Χρονια πολλα λοιπον << Χριστος γενναται δοξάσατε>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *