ροή ειδήσεων

Ρόδος: παρέμβαση Περιφερειάρχη για τον σχολικό χάρτη που εμφανίζει τα Σκόπια σαν... "Μακεδονία"



Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του εντεταλμένου...
σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Αγγελου Ανανία, ζήτησε με επιστολή του ένας κάτοικος Ρόδου.

Ο κάτοικος, διαπίστωσε ότι στο χρηματοδοτούμενο από πόρους της Περιφέρειας "Διεθνές Σχολείο"
φιγουράρει στους τοίχους του διαδρόμου, χάρτης ζωγραφισμένος από μαθητές, που παρουσιάζει τα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία"!

Αφορμή για την παρέμβαση αποτέλεσε άρθρο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook με τίτλο "Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας".
Σύμφωνα με το άρθρο, στο Φινλανδικό Πολυπολιτισμικό Σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί ένας παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης, ζωγραφισμένος από τους μαθητές του σχολείου…
"οι πατέρες των οποίων είναι Έλληνες. Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα Σκόπια τα αναφέρει ως Μακεδονία.
Πήγα στην υπεύθυνη δασκάλα και την ρώτησα γιατί χρησιμοποιεί αυτό το όνομα από την στιγμή που η χώρα στην οποία διαμένει δεν το αναγνωρίζει. Επίσης, τι θα την πείραζε να έβαζε το όνομα το οποίο αναγνωρίζει η Ελλάδα, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Η απάντησή της, σε πολύ έντονο ύφος ήταν ότι αυτή την ιστορία και την γεωγραφία διδάσκονται τα παιδιά στην Φινλανδία και στην Ευρώπη. Της υπενθύμισα τότε ότι αυτά τα παιδιά τυγχάνει να είναι και Ελληνόπουλα.
Μου έτριξε τα δόντια, γύρισε την πλάτη της και μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Ένιωσα ταπεινωμένος.
Μία, υποτίθεται δασκάλα, την οποία πληρώνω κι από πάνω και στην οποία εμπιστεύομαι τα παιδιά μου, να τα διδάξει. Αναρωτιέμαι, τι!!!!
Τι έχει να πει ο πολυπολιτισμικός μας δήμαρχος και όλοι αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους για τα δικαιώματα όλων των άλλων εθνικοτήτων, πλην Ελλήνων, που ζουν στο Ελληνικό νησί μας;
Γιατί πρέπει εγώ να σέβομαι τους υπόλοιπους λαούς, όταν αυτοί δεν σέβονται το αίμα τόσων Ελλήνων, που έχει χυθεί για να είναι ελεύθεροι τώρα αυτοί να μετατρέπουν τα παιδιά μας σε γενίτσαρους;
Δεν πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι και αυτοί πρέπει να σέβονται την Ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας, η οποία τους έχει δεχθεί και τους έχει αγκαλιάσει σαν δικά της παιδιά; Πρέπει ή όχι να αλλάξει άμεσα το όνομα στο χάρτη;
Πόση ταπείνωση θα πρέπει να υπομείνουμε ακόμη επειδή οι έχοντες την τοπική εξουσία δεν κάνουν το αυτονόητο…Να υπερασπιστούν την Ιστορία του λαού μας.
Αναρωτιέμαι ποια να είναι άραγε η άποψη των Ελλήνων γονιών των παιδιών".


Τι αναφέρει η καταγγελία που έφτασε στον Περιφερειάρχη

Στην καταγγελία που υποβλήθηκε χθες στον Περιφερειάρχη και συνοδεύεται από την ως άνω ανάρτηση στο διαδίκτυο, αναφέρονται τα εξής:
"Σας καταγγέλλω ότι στο χώρο του πολυπολιτισμικού σχολείου Ρόδου, με ευθύνη του φινλανδικού τμήματος, βρίσκεται αναρτημένος χάρτης που αναφέρει τη χώρα Π.Γ.Δ.Μ. (αναγνωρισμένη διεθνώς FYROM) ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Παρακαλώ να αλλάξει αμέσως η ονομασία και να εμφανίζεται έτσι όπως αναγνωρίζεται διεθνώς και όχι όπως στη δική τους χώρα ή ενδεχομένως σε κάποιες άλλες χώρες.

Παρακαλώ επίσης να προωθηθεί η καταγγελία μου σε κάθε αρμόδιο όπως:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
• Δήμο Ρόδου
• Υπουργείο Παιδείας
• Υπουργείο Εξωτερικών
• Φινλανδική Πρεσβεία
Σε αναμονή για τις δικές σας ενέργειες".

Το Διεθνές Σχολείο Ρόδου, λειτουργεί από το 1999 με την παραχώρηση αιθουσών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία καταβάλλει το ενοίκιο του κέντρου, και το κάθε τμήμα- απο τα 8 γλωσσικά τμήματα που είναι σε λειτουργία (Αγγλικό, Γαλλικό, Γερμανικό, Ιταλικό, Νορβηγικό, Ολλανδικό, Σουηδικό, Φινλανδικό) αναλαμβάνει τα λειτουργικά του έξοδα.

Σ’ αυτό διδάσκονται συστηματικά διαφορετικές πρώτες γλώσσες, σε μια οργανωμένη προσπάθεια διάσωσης γλωσσικών ικανοτήτων και διάχυσης κουλτούρας στα παιδιά που είναι δίγλωσσα.

Την πρωτοβουλία για την δημιουργία του διεθνούς σχολείου, πήραν γονείς, οι οποίοι έκαναν πολιτισμικά μεικτούς γάμους και δημιούργησαν οικογένειες στην Ελλάδα. Έτσι ιδρύθηκε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο για παιδιά που ζουν σε δίγλωσσο περιβάλλον, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα .

Οι ώρες διδασκαλίας του σχολείου είναι απογευματινές, σε καθημερινή βάση, και τα μαθήματα γίνονται από ειδικευμένο διδακτικό προσωπικό.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *