ροή ειδήσεων

Εντοπίστηκε στη Ρόδο κατάστημα με «φρουτάκια»


Συνελήφθησαν (8) ημεδαποί για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή...
σε παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια»

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον υπεύθυνο του καταστήματος, μια υπάλληλο και έξι άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 51χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης

Κατασχέθηκαν -8- πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και το χρηματικό ποσό των -197- ευρώ


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, εντοπίστηκε προχθές (23-12-2014) το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν πέντε (8) ημεδαποί κατηγορούμενοι για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 35χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, μια 30χρονη υπάλληλο και έξι πελάτες από τους οποίους δυο άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 24 έως 65 ετών.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 51χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο τράπηκε σε φυγή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα του 51χρονου όπου εντοπίσθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν έξι πελάτες-θαμώνες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης μεσώ του οποίου ο υπεύθυνος ενημερωνόταν για τυχόν ελέγχους.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Οκτώ συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους
• Το χρηματικό ποσό των 197 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *