ροή ειδήσεων

Το φιλμ της χθεσινής αερομαχίας στο Β.Αιγαίο - Πώς "καταρρίφθηκε" το τουρκικό F-16C



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ....
"Δύο στις δύο" αερομαχίες μετρά η Πολεμική Αεροπορία στηνχθεσινή αερομαχία που έγινε βορειοδυτικά της Λέσβου και αυτό χάρη στην υπεροχή του συνδυασμού Mitage 2000-5 με βλήματα αέρος-αέρος MICA IR και MICA EM απέναντι στα τουρκικά F-16 Block 40 με βληματα AIM-9 της τουρκικής Αεροπορίας.

Οπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της Αεροπορίας, οι Τούρκοι πιλότοι για πρώτη φορά μετά από καιρί επιχείρησαν να τους "πάρουν την ουρά" με απότομο ελιγμό του νούμερο 2 του σχηματισμού αποτελούμενου από έξι μαχητικά εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα αλλά εν τέλει "έφαγαν πολύ ξύλο" κυρίως λόγω της υπεροχής που δίνουν τα συγκεκριμένα βλήματα σε αποστάσεις μέχρι και 25 χλμ.

Τα δύο Mirage 2000-5 Μκ2 της ΠΑ που απογειώθηκαν από την Σκύρο, σε ελάχιστα λεπτά αφ'ότου τα τουρκικά μαχητικά εντοπίστηκαν να απογειώνονται από την τουρκική βάση του Μπαλίκεσιρ ήρθαν σε οπτική επαφή με την τουρκική εξάδα λίγο πριν τα τουρκικά μαχητικά εισέλθουν στον ελληνική εναέριο χώρο, κι ενώ ήδη τα ρνατάρ τους είχαν εντοπίσει του εισβολείς.


Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν γιατί βρίσκονται εντός του εθνικού εναέριου χώρου. Αντί άλλης απάντησης ο νούμερο "2" του τουρκικού σχηματισμού, έκαν brake και προσπάθησε να έρθει σε παραμέτρους βολής πίσω από τα ελληνικά Mirage.


Η εμπλοκή ξεκίνησε στα 20.000 πόδια περίπου και κατέληξε στα 10.000 πόδια.


Αμέσως ενημερώθηκε το ΑΤΑ και οι επίγειοι ελεγκτές και ακολούθως τα ελληνικά μαχητικά άρχισαν ελιγμούς για να αποφύγουν τον εγκλωνισμό, ξαθώς και ο νούμερο "1" του τουρκικού σχηματισμού, είχε ξεκινήσει ελιγμό για να ¨λοκάρει" τα ελληνικά μαχητικά.


Τα μη οπλισμένα με βλήματα αέρος-αέρος υπόλοιπά 4 τουρκικά μαχητικά δεν συμμετείχαν στο όλο σκηνικό.


Τα ελληνικά μαχητικά αφού κατάφεραν και διέφυγαν του εγκλωβισμού από τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν την αντεπίθεση.


Πολύ ευκολότερα απ'ότι τα τουρκικά μαχητικά έθεσαν σε παραμέτρους βολής τα τουρκικά μαχητικά και πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία εικονική κατάρριψη, ενώ και το δεύτερο τουρκικό μαχητικό ήταν θέμα ελάχιστων δευτερολέπτων να "καταρριφθεί" όταν ολόκληρος ο τουρκικός σχηματισμός απεμπλάκη και πήρε στροφή προς Ανατολάς.!


Στην ανωτέρω φωτό μπορείτε να δείτε την εικόνα που έβλεπαν στο HUD των Mirage 2000-5 οι Έλληνες πιλότοι την ώρα που εκτελούσαν τον εγκλωβισμό των τουρκικών αεροσκαφών.


Στην εικόνα φαίνεται ακριβώς αυτό: Εγκλωβισμός τουρκικού F-16 σε παραμέτρους βολής MICA IR από ελληνικό Mirage 2000-5!



Η Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την τουρκική δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς οι ημέρες είναι πολύ πονηρές. Πηγές της ΠΑ αναφέρουν ετοιμότητα απογείωσης άλλων 12 μαχητικών χθες στον κεντρικο και βόρειο τομέα που εκτυλίχθηκε η αερομαχία...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *