ροή ειδήσεων

ΕΛ.ΤΑ: Kάρτα στους συνταξιούχους για αγορές από το σούπερ μάρκετ


ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία κάρτα για αγορές από το σούπερ μάρκετ δίνουν τα ΕΛΤΑ σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, οι οποίοι πληρώνονται μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η νέα κάρτα αγορών ELTA Club δεν είναι πιστωτική και, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, για την έκδοσή της δεν απαιτείται κανένα άλλο στοιχείο (οικονομικό ή φορολογικό), παρά μόνο τα στοιχεία της σύνταξης.

Η κάρτα παρέχει άτοκα πίστωση για αγορές αποκλειστικά από το δίκτυο των σουπερμάρκετ Mαρινόπουλος. Η πίστωση θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξης και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Η έκδοση της κάρτας γίνεται με μια απλή αίτηση στο πλησιέστερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή ακόμα και στον ταχυδρόμο και με τη χρήση της κάρτας οι συνταξιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour, καθημερινά, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν άμεσα.

Οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι παραλαμβάνουν ήδη από τον ταχυδρόμο τους το πληροφοριακό υλικό σχετικά με την κάρτα.

Η διαδικασία για την έκδοση της κάρτας είναι απλή καθώς όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν, με μία πάγια εντολή προς τα ΕΛΤΑ, ορίζουν ένα ποσό (κατ' ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους), για ισόποσες αγορές από τα σουπερμάρκετ του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Τα ΕΛΤΑ εκδίδουν και παραδίδουν στον συνταξιούχο την κάρτα άτοκων αγορών «ΕΛΤΑ CLUB», η οποία θα χρησιμοποιείται στο ταμείο του σουπερμάρκετ.

Οι συνταξιούχοι θα κάνουν τις αγορές τους στα σουπερμάρκετ έχοντας μαζί τους την σχετική κάρτα και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (Αστυνομική Ταυτότητα, διαβατήριο κλπ).

Το τελικώς δαπανηθέν ποσό θα παρακρατείται άτοκα από τη σύνταξη του επόμενου μήνα.
Όπως επισημαίνουν τα ΕΛΤΑ, οι συμβεβλημένοι συνταξιούχοι είναι στην πλειονότητά τους χαμηλοσυνταξιούχοι που καταναλώνουν το ποσό της σύνταξής τους πριν το τέλος του μήνα και πλέον αποκτούν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης σε όλη τη διάρκεια του μήνα, ακόμα και αφού καταναλωθεί η σύνταξή τους.

Παράλληλα-επισημαίνεται- δεν έχουν τη δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής πιστωτικής κάρτας, γιατί βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος λόγω ηλικίας και ύψους εισοδήματος ή ακόμα και λόγω χρεών, ενώ για την έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας δεν απαιτείται κανένα άλλο οικονομικό ή φορολογικό στοιχείο.

Επιπλέον τα σουπερμάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρουν ειδικές τιμές για τους πελάτες άνω των 65 ετών και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν στους κατόχους της κάρτας «ΕΛΤΑ CLUB» επιπλέον προνομιακές τιμές για τις αγορές με χρήση της κάρτας τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *