ροή ειδήσεων

Τα 10 ερωτικά σκάνδαλα που συντάραξαν την πολιτική



Πολιτικές καριέρες κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα, φιλόδοξοι άντρες δέσμιοι των παθών τους...



«λιθοβολήθηκαν» από μίντια και κοινό για την επιλογή τους να ξεστρατίσουν από το τρίπτυχο που θα τους δώσει βέβαιους ψήφους-οικογένεια, χρηστά ήθη και αρεστά κοινωνικό προφίλ μακριά από εκκεντρικότητες.
Γιατί μερικές φορές η προσποιητή παντιέρα της «τάξης και ηθικής», γυρίζει εις βάρος τους και ως άλλο μπούμερανγκ επιστρέφει μαζί με καταστροφικές για την καριέρα τους συνέπειες.
Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα διασημότερα ροζ σκάνδαλα που εκτέθηκαν στα φώτα, όταν πολιτικοί αντίπαλοι ή η δημοσιογραφική έρευνα, άνοιξε διάπλατα τις βαριές πόρτες των πολιτικών γραφείων.

1. Μάρκ Φόλεϊ
Ο Μάρκ Φόλεϊ, ήταν ένας αξιοσέβαστος γερουσιαστής των Δημοκρατικών του οποίου η φήμη καταστράφηκε ανεπανόρθωτα το 2006, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Όπως μετέδιδαν την εποχή εκείνη τα δημοσιογραφικά δίκτυα, ο Φόλεϊ έστελνε μηνύματα σε ιστοσελίδες με νεαρά αγόρια και κάλεσε μάλιστα και έναν ανήλικο στο σπίτι του για να πιούνε αλκοολούχα ποτά, πρόταση την οποία ο νεαρός αποδέχθηκε. Τα μίντια μάλιστα έδωσαν γαργαλιστικές λεπτομέρειες όπως ότι κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κογκρέσο, ο Φόλεϊ και ο νεαρός πραγματοποίησαν σεξ στον κυβερνοχώρο. Αν και δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, όλες αυτές οι σοκαριστικές λεπτομέρεια και τα υπονοούμενα ήταν αρκετά για να καταστρέψουν αποτελεσματικά την καριέρα του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο Φόλεϊ ήταν γνωστός στο Κογκρέσο ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών και μάλιστα είχε εισηγηθεί βαριές ποινές για όσους ενέχονταν σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ.

2. Λάρι Κρέγκ
Μετά από 28 χρόνια στην πολιτική, εκ των οποίων τα 18 τα είχε υπηρετήσει στην γερουσία, ο Λάρι Κρεγκ είχε μια λαμπρή καριέρα. Το 2007, αυτό άρχισε να καταρρέει γύρω του, όταν συνελήφθη για ανάρμοστη συμπεριφορά στις ανδρικές τουαλέτες του αεροδρομίου στη Μινεάπολη. Ο γερουσιαστής της Πολιτείας του Άινταχο έκανε ανήθικη πρόταση προς αστυνομικό με πολιτικά, την ώρα που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μετά τις καταγγελίες ατόμων ότι ορισμένοι προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Ο Κρέγκ προσπάθησε απεγνωσμένα να ανακτήσει κάποια αξιοπιστία, αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει, και η πολιτική του καριέρα τελείωσε άδοξα. Για έναν άνθρωπο με αξιοπιστία, αυτή ήταν μια συγκλονιστική στιγμή που κατέστρεψε μια επιτυχημένη καριέρα.

3. Τζον Φ. Κένεντι
Υπήρξε λάτρης του ωραίου φύλου, με αδυναμία στις αιθέριες υπάρξεις. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ο 35ος κατά σειρά πρόεδρος των ΗΠΑ αν και παντρεμένος με την φιλόδοξη Τζάκι Κένεντι, ενεπλάκη σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τον θρύλο του κινηματογράφου Μέριλιν Μονρό. Η σχέση τους, ξεκίνησε το βράδυ των γενεθλίων του Κένεντι, όταν η εκρηκτική Μέριλιν του τραγούδησε με αισθαντική φωνή το «Happy Birthday». Στη συνέχεια, λέγεται, ότι την κάλεσε σε εκδρομή για δυο στο εξοχικό τους στο Παλμ Σπρινγκς. Αν και η σχέση τους, λέγεται ότι διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες, γύρω από τον δεσμό τους που συγκλόνισε την αμερικανική προεδρία, στήθηκαν ολόκληρες θεωρίες συνωμοσίες.

4. Έλιοτ Σπίτζερ
Τη στιγμή που η ιστορία του Σπίτζερ βρήκε στο φως της δημοσιότητας, στις 11 Μαρτίου 2008, ο πολιτικός ήταν ένας dead man walking… Ως άτεγκτος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο Σπίτζερ είχε δεσμευτεί να πατάξει την διαφθορά, ενώ είχε χτίσει μια φήμη ως ένας φιλήσυχος άνθρωπος της οικογένειας. Κατά ειρωνικό τρόπο, ήταν δική του απόφασή να επιτρέπεται στις έρευνες η χρήση υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κάτι που γύρισε μπούμερανγκ στη δική του περίπτωση και τον οδήγησαν στην πτώση του, για οικονομικές παρατυπίες στα λογιστικά του βιβλία. Οι έρευνες για τα οικονομικά, έβγαλαν λαβράκι καθώς ξετυλίχτηκε ένα ντόμινο με συχνές επαφές με ένα γραφείο συνοδών, όπου αναφέρεται ως «Πελάτης 9». Ο πολιτικός με το φωτοστέφανο, συνήθιζε να απολαμβάνει την επί πληρωμή παρέα νεαρών γυναικών, με προτίμηση στην 22χρονη πόρνη, Άσλεϊ Αλεξάντρα Ντουπρέ.
Μετά το σκάνδαλο, τον αποκάλεσαν «υποκριτή» και «ψεύτη», ενώ η πολιτική του καριέρα δεν μπορούσε με τίποτα να διασωθεί. Υπό την πίεση των αποκαλύψεων, ο Σπίτζερ παραιτήθηκε. Έχοντας στο πλευρό του την γυναίκα του, εμφανίστηκε δημόσια ζητώντας συγνώμη. Σημειωτέον, το σκάνδαλο Σπίτζερ, ενέπνευσε το δικαστικό και πολιτικό δράμα «Good Wife».

5. Τόμας Τζέφερσον
Ο τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς ενοίκους του Οβάλ Γραφείου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, ένας αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος με το όνομα Τζέιμς Κάλεντερ ισχυρίστηκε ότι ο Τζέφερσον κρατούσε μια σκλάβα την οποία ονόμασε Sally Hemings , ως παλλακίδα του, και είχε πολλά παιδιά από την ίδια.

6. Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Αν ένας υποψήφιος στη λίστα αξίζει ιδιαίτερη μνεία, αυτός είναι ο Μπερλουσκόνι. Παρά τις οργιώδεις φήμες γύρω από την ιδιωτική του ζωή, συνέχισε να υπηρετεί ως πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας. Ο κατάλογος των αποκαλύψεων περιελάμβαναν ηχογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις με call girls, με σημαντικότερη κατηγορία αυτή της σύναψης ερωτικής σχέσης με την ανήλικη ιερόδουλη, Ρούμπι Καρίμα.
Φυσικά είναι γνωστά τις πάσοις τα περίφημα πάρτι οργίων στις βίλες του, τα γνωστά και ως μπούγκα μπούγκα, όπου δεκάδες νεαρές γυναίκες έναντι αδράς αμοιβής, γδύνονται, χορεύουν και ικανοποιούν τις ορέξεις του καβαλιέρε και των φίλων του.
Η σύζυγός του κίνησε τη διαδικασία του διαζυγίου, δηλώνοντας: «Δεν μπορώ να μείνω με έναν άνθρωπο ο οποίος συχνάζει με ανήλικες». Εκείνος μέχρι στιγμής καταφέρει να γελάει τελευταίος, λέγοντας απλά: «Δεν είμαι άγιος», και ο υπόλοιπος κόσμος τον ευχαριστεί για αυτή τη διευκρίνιση.

7. Γκάρι Χαρτ
Ως το συντριπτικό φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 1987, ο Γκάρι Χαρτ ήταν το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής πολιτικής. Παρά το γεγονός ότι περιστοιχιζόταν από φήμες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ο Χαστ προκάλεσε περίφημα τον Τύπο να τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του. Πράγματι και το έπραξαν, και «έπιασαν» μια αγνώστου ταυτότητας γυναίκα να βγαίνει από το σπίτι του. Λίγο αργότερα, τα μέσα διέρρευσαν και μια φωτογραφία του πολιτικού με την ίδια γυναίκα, την 29χρονη αιθέρια ύπαρξη Ντόνα Ράις, να βρίσκεται στην αγκαλιά του.
Μια εβδομάδα αργότερα ο Χαρτ βγήκε εκτός πολιτικής κούρσας, αφήνοντας τον Μάικλ Δουκάκης ελεύθερο να διεκδικήσει το χρίσμα των δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

8. Μπιλ Κλίντον
Αν και δεν είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλο, είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο. Ο Κλίντον ήταν γνωστός ως γόης όμορφων κυρίων, αλλά η ιστορία που βγήκε στη δημοσιότητα, προκάλεσε ένα σφοδρό κρότο. Όταν τα στοιχεία ήταν πλέον αδιάψευστα-η σχέση με την εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου κα πέτρα του σκανδάλου, Μόνικα Λεβίνσκι με το περίφημο μπλε φόρεμα και τον λευκό λεκέ από ανδρικό προεδρικό σπέρμα-ο Κλίντον αναγκάστηκε να ομολογήσει για την «ανάρμοστη ερωτική σχέση» που είχε με αυτή την κοπέλα.
Το σκάνδαλο φυσικά συγκλόνισε τον πλανήτη και απαγγέλθηκαν σε βάρος του προέδρου κατηγορίες για ψευδορκία και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Ο πλανητάρχης αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες και αν και επέζησε από το σκάνδαλο, εντούτοις η κληρονομιά του αμαυρώθηκε και η ροζ αυτή ιστορία επηρέασε και την επόμενη προεδρική του εκστρατεία.

9. Μοσέ Κατσάβ
Είναι ένα από τα πιο άθλια ερωτικά σκάνδαλα της πολιτικής σκηνής στον κόσμο, στον οποίο ο πρώην ισραηλινός πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από καταγγελίες πολλών γυναικών εργαζόμενών του για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και μία κατηγορία για βιασμό. Ενώ ο Κατσάβ διαρρήγνυε τα ιμάτια του για την αθωότητά του, και προέβαλε ότι αυτό ήταν μια προσπάθεια των αντιπάλων του, ο αριθμός των κατηγοριών ήταν συντριπτικός.
Ο Κατσάβ ανακρίθηκε τον Αύγουστο του 2006 σχετικά με κατηγορίες σε βάρος του, ενώ η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Toν Οκτώβριο του 2006 η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σχετική τρίμηνη προανάκριση έδειξε πως εναντίον του Κατσάβ πρέπει να ασκηθεί δίωξη για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα εγκλήματα εναντίον γυναικών υφισταμένων του. Μετά την ποινική του δίωξη, έθεσε εαυτόν σε διαθεσιμότητα γα τρεις μήνες και τελικά παραιτήθηκε πριν τη λήξη της θητείας του, τον Ιούλιο του 2007. Στις 22 Μαρτίου 2011 ο Κατσάβ καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο σε επταετή κάθειρξη για βιασμό και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα.

10. Τζέρεμι Θορπ
Ο χαρισματικός, ταλαντούχος και απόφοιτος της Οξφόρδης, Θορπ έγινε ηγέτης του βρετανικού κόμματος των φιλελευθέρων το 1967, σε ηλικία μόλις 38 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ένας άντρας μοντέλο, ο Νόρμαν Σκοτ έκανε ισχυρισμούς ότι ήταν εραστές, σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικά κολάσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παράταξη του Θορπ ερεύνησε την υπόθεση το 1971, και ο Θορπ απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία. Το σκάνδαλο επανήλθε με πιο δυνατό «θέμα», όταν ο Σκοτ εμφανίστηκε το 1974, υποστηρίζοντας ότι ο Θορπ προσέλαβε έναν άντρα για να τον σκοτώσει. Το 1979, ο Θορπ δικάστηκε για συνωμοσία σε φόνο. Ο ίδιος αθωώθηκε, αλλά η ζημιά που προκάλεσε στη φήμη του και τα υπονοούμενα για τη σεξουαλική του ζωή, κατέστρεψε το πολιτικό ταλέντο του και αποσύρθηκε από την πολιτική.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *