ροή ειδήσεων

Κραχ -9% στο Χρηματιστήριο -Real time έλεγχοι στις τραπεζικές μετοχές!




Μαζικές πωλήσεις από την αρχή της συνεδρίασης και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατρακύλα χωρίς φρένο...

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 17.00 λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης, σημείωνε πτώση κατά 9,12%!

Για ακόμη μία μέρα, οι τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο (σημείωναν απώλειες έως και 20% και πάνε... φουλ για limit down), καθώς και οι μετοχές κρατικών εταιρειών, όπως της ΔΕΗ, του ΟΛΠ και της ΕΥΔΑΠ, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων.

Οσο για ομόλογα, συνεχίζεται ο εκτροχιασμός των αποδόσεών τους. Τελευταία, η απόδοση στο 3ετές βρισκόταν στο 16,61%, στο 5ετές στο 13,26% και στο 10ετές στο 10,29%.

Η σημερινή βουτιά του ελληνικού Χρηματιστηρίου, όπως άλλωστε και αυτή των δύο προηγούμενων ημερών, οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε διάφορους λόγους. Όπως, για παράδειγμα, στις δηλώσεις των νέων υπουργών της κυβέρνησης για «πάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων των υπό αποκρατικοποίηση δημόσιων εταιρειών, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ. Ή στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν για αλλαγή διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες, ή στο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν σχεδόν... εξαφανιστεί.

Επίσης, πληθαίνουν οι φήμες ότι η νέα κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χριστίνα Σακελλαρίδου και στη θέση της να τοποθετήσει τη Λούκα Κατσέλη.

«Τσεκάρουν» τις τράπεζες

Οι μεγάλες απώλειες στις μετοχές των τραπεζών έχουν κινητοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά σε real time ελέγχους επί των πωλήσεων των τραπεζικών τίτλων, για να διαπιστώνεται η ταυτότητα των πωλητών και να εξετάζεται το ενδεχόμενο μη θεμιτών πρακτικών. Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται πέραν των συνήθων διαδικασιών, καθώς οι πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών συνεχίζονται για τρίτη μέρα με πρωτοφανή ένταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν υπάρχουν ακραίες διακυμάνσεις οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γίνονται την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, επειδή οι ισχυρότατες πιέσεις συνεχίζονται, αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνουν άμεσα.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/15 19:22

    Ζοριζονται τα τραπεζο-κορακια και κανουν πολεμο;Αυτοι θα χασουν αν συνεχισουν.Το θεμα ειναι να τους μαζεψει τους υπευθυνους ο εισαγγελεας και να πληρωσουν για τα τοσα δις μασησαν.Ακομη και για τα σημερινα .Χεζω στον ταφο των τραπεζων και τραπεζιτών. Φυσικα και δεν υπαρχει ελληνικο χρηματιστηριο αρκετα χρονια τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *