ροή ειδήσεων

Ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού


Η ΠΡΟΤΑΣΗ & Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ...

Δύο προσωπικά στοιχήματα: Το πρώτο αφορά μία πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, ενώ το δεύτερο -κι ακόμα πιο σημαντικό- τη μέθοδο με την οποία η πρόταση κυοφορήθηκε.

Η αξιοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για την ανατροφοδότηση της τουριστικής ανάπτυξης σε νέα βάση, αποτελεί τρόπον τινά «προσωπικό» στοίχημα. Το «προσωπικό» εντός πολλών εισαγωγικών, γιατί δεν πρόκειται παρά για έναν ακόμη στόχο που θα χρειαστεί συντονισμένη, και προπαντός συλλογική, δράση σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο

Η κεντρική ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμη επιμέρους καταλύτης ανάπτυξης ο οποίος θα επιβαρύνει ελάχιστα τον κρατικό προϋπολογισμό, χρήματα που θα επιστραφούν πολύ γρήγορα μέσω της φορολογίας.

1.Προσθέτουμε πόρους για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ενισχύουμε το σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (για μισθωτούς/συνταξιούχους) και επανασυστήνουμε το πρόγραμμα του ΕΟΤ (για υπαλλήλους Δημοσίου/ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και άτομα τρίτης ηλικίας).
Στόχος είναι σύντομα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διακοπών για όλες τις οικογένειες που σήμερα δεν μπορούν να τις πληρώσουν.

2.Τα προγράμματα αναμορφώνονται με κατεύθυνση την ενίσχυση της απασχόλησης, του τουρισμού ως πολιτιστικού προϊόντος, της τοπικής αγοράς, και ειδικά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Με την ένταξη τέτοιων προϋποθέσεων/κριτηρίων θα γίνει δυνατή η ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και με ευρωπαϊκούς πόρους.

3.Απλοποίηση, ευελιξία, προώθηση της νησιωτικότητας. Δίνουμε πρόσθετα κίνητρα αντιμετώπισης του μεταφορικού κόστους για όσους επιλέγουν τα νησιά, αμβλύνουμε την εποχικότητα του τουριστικού προϊόντος, απλοποιούμε τις διαδικασίες και επισπεύδουμε τους χρόνους αποπληρωμής. Επιπλέον, εισάγουμε και εναλλακτικό μοντέλο με την καθιέρωση «δελτίου λιγότερων ημερών», για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ιδία συμμετοχή.

Κρίσιμη σημείωση:

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα ιδέα που εμπλουτίζει τις προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δωδεκανησιακό και εθνικό επίπεδο. Το κλειδί όμως της καταγραφής της στο «Ημερολόγιο ενός υποψηφίου» είναι άλλο:

Είναι μια πρόταση δεν επεξεργάστηκα μόνος μου. Μου την έστειλε, στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας, άγνωστος συμπατριώτης, φίλος στο facebook, ο οποίος κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Πέρα από την αυτοτελή αξία της ιδέας, εδώ έχουμε ένα δείγμα συλλογικότητας και αμφίδρομης επικοινωνίας. Με τέτοιες μεθόδους, με τη διέγερση, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση θετικών προτάσεων «απ’ όπου κι αν προέρχονται», θέλω να υποδείξω συμβολικά τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύω να λειτουργήσω ως εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου. Και να περιγράψω παράλληλα έναν από τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τη δέσμευσή του ότι θα προχωρήσει με την ενεργό στήριξη και συμμετοχή της κοινωνίας.

Πρόκειται για το δεύτερο προσωπικό μου στοίχημα, αυτή τη φορά εκτός εισαγωγικών.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/1/15 15:55

    Λιγο ξυρισμα δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/1/15 04:05

      Γιατι ρε φιλε μπατσος ειναι η' φανταρος?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *