ροή ειδήσεων

Αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!


Με την προσοχή τους στραμμένη στο συνέδριο του κόμματος στις αρχές Μαρτίου,...οι μόλις 13 εκλεγμένοι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Για τέταρτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση, από τον Μάιο του 2014, το ΠΑΣΟΚ υφίσταται μια ακόμη καθίζηση, κάτι που θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος που προανήγγειλε ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη δήλωσή του την Κυριακή το βράδυ σημείωσε ότι στο επικείμενο συνέδριο, το οποίο αναβλήθηκε λόγω εκλογών, θα ανοίξει και το θέμα της ηγεσίας του κόμματος:
«Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το ΠΑΣΟΚ προχωρά, συντεταγμένα και χωρίς καθυστερήσεις, σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, συσπείρωσης του ευρύτερου χώρου, σύγχρονου πολιτικού λόγου. Σε συνέδριο με όλα τα θέματα ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος της ηγεσίας».

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψαν εχθές την ενόχλησή τους για την ανακίνηση του θέματος που αφορά στην ηγεσία του κόμματος. Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδει όσα κυκλοφόρησαν για παραίτηση του κ. Βενιζέλου, όμως σημειώνει πως ισχύουν όσα ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος το βράδυ της Κυριακής. Στην ανακοίνωση διάψευσης επισημαίνεται:

«Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας. Ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών. Όλα - συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας - θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό. Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων».Πάντως αξίζει να επισημανθεί πως ενδιαφέρον για τη διαδοχή του κ. Βενιζέλου είναι βέβαιο ότι θα εκδηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Φώφη Γεννηματά. Επιπλέον δεν αποκλείεται να δηλώσει «παρών» και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ δεν είναι λίγοι και όσοι αναφέρονται στο όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πέραν όμως των εσωτερικών θεμάτων, τα στελέχη του κόμματος θα επικεντρωθούν τις επόμενες ημέρες και στις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης. Αναμένονται συχνές παρεμβάσεις επί των πρωτοβουλιών των υπουργών, ενώ θα επιδιωχθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονη η παρουσία των 13 βουλευτών μέσα στη Βουλή κατά την συζήτηση, τόσο για τις προγραμματικές δηλώσεις, όσο και για τα πρώτα νομοσχέδια.
Για όλα αυτά προϊδέασε το γραφείο Τύπου του κόμματος στην οποία αναφέρθηκαν τα παρακάτω: «Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της. Εξ αντικειμένου και όχι εξ υποκειμένου. Όμως τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα.
Σημειώνουμε επίσης με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ».

Πηγή: protothema.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *