ροή ειδήσεων

Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα



Τα αναψυκτικά είναι για πολλούς από εμάς τυπικό συνοδευτικό...

για τα γεύματα και τα σνακ κάθε στιγμή της ημέρας, σπανίως όμως αναλογιζόμαστε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία μας.


Οι τεράστιες ποσότητες ζάχαρης που περιέχουν είναι κάθε άλλο παρά ευεργετικές στη διατροφή μας και μία ακόμη αμερικανική μελέτη έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Ερευνητές από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσαν ότι μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 29%.

Παράλληλα, η σχετική μελέτη αναφέρει πως όση περισσότερη πρόσθετη ζάχαρη καταναλώνουμε καθημερινά –δηλαδή όση περισσότερη ζάχαρη προσλαμβάνουμε από επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκίσματα– τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Η αρνητική επίδραση της ζάχαρης για την υγεία της καρδιάς απασχολεί ιδιαιτέρως τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Η ζάχαρη, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αύξηση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και προωθεί την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι δύο αυτοί παράγοντες αποδεικνύονται καθοριστικοί για την υγεία της καρδιάς μας.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *