ροή ειδήσεων

Με τον Άγιο Βασίλη τα έβαλαν οι νεο-οθωμανοί στην Τουρκία!


Αποκηρύσσουν κάθε τι δυτικό ως παρασιτικό και προσβλητικό στο ισλάμ, αλλά θέλουν και Ευρώπη τα μεμέτια του Ερντογάν…

Στο όραμα του Ταγίπ Ερντογάν για ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν χωρούν δυτικές συνήθειες, ούτε και χαρμόσυνα έθιμα που γίνονται σεβαστά ακόμα και από αλλόθρησκους πλην των μουσουλμάνων φυσικά.

Εν μέσω της οργής και της κριτικής για την επικράτηση χριστιανικών εθίμων που προσβάλλουν το ισλάμ και τις παραδόσεις του στην Τουρκία, το τουρκικό ακροδεξιό κόμμα της Ενότητας (ΒΒΡ) οργάνωσε συμβολική τελετή σε βορειοδυτική επαρχία του Bolu, έχοντας στο στόχαστρο τον Άγιο Βασίλη!

Σε παρωδία που έστησαν στο κέντρο της πόλης στην λεωφόρο İzzet Baysal, μέλη του εξτρεμιστικού κόμματος ντύθηκαν γενίτσαροι με παραδοσιακές τουρκικές φορεσιές και ξεχύθηκαν στους δρόμου της πόλης κυνηγώντας τον Άγιο Βασίλη.



Μάλιστα, η παρωδία είχε και σεναριακή πλοκή, βάσει την οποίας ο Άγιος Βασίλης αμέριμνος και χαρούμενος περιδιάβαινε τους δρόμους μοιράζοντας δώρα, όταν εντοπίστηκε από το αυστηρό μάτι του σουλτάνου, ο οποίος και διέταξε τους γενίτσαρους να τον κυνηγήσουν!

«Πετάξτε τον έξω από την πόλη», ούρλιαξε ο σουλτάνος, με άλλα μέλη του κόμματος της Ενότητας ντυμμένα γενίτσαροι να τον κυνηγούν με μανία.

«Οι κάτοικοι γιορτάζουν, γιατί εισερχόμαστε σε μια νέα χρονιά», δήλωσε ο Mahmut Alan, υπεύθυνος του κόμματος ΒΒΡ στην πόλη Bolu, για να συμπληρώσει ότι: «Είμαστε ενάντια στον εορτασμό για το νέο έτος και θέλαμε να το εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο»!

Ε.Μ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *