ροή ειδήσεων

Αποχώρηση από το Ποτάμι με καταγγελίες κατά Θεοδωράκη: «Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές»


«Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές».....
Με το τρίπτυχο αυτό περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ποτάμι ο Κυριάκος Κωστόπουλος, μέχρι πρότινος στέλεχος του κόμματος, που όμως αποχωρεί με αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Κωστοπουλος κάνει λόγο μεταξύ άλλων για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με όργανα του κόμματος τα οποία είναι μόνο για το θεαθήναι, «στρατιωτάκια» που επικυρώνουν «αμάσητα» κάθε απόφαση του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη, και χαρακτηρίζει το Ποτάμι «συνονθύλευμα».


Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κωστόπουλου:

«Μπήκα στο Ποτάμι κάποιες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη, ελπίζοντας ότι κάτι άλλο πάει να γίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πάντα ήμουν και θα είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό . Η ανακοίνωση ενός νέου εγχειρήματος από έναν άνθρωπο που ξεκίνησε να μιλάει για μία άλλη Ελλάδα , για ένα άλλο κράτος , με βρήκε σύμφωνο από την αρχή και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω και να γίνω εθελοντής σε αυτή την προσπάθεια . Ορίστηκα λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών συντονιστής του ν. Λάρισας με στόχο να επικοινωνήσω όσο μπορούσα τη νέα αυτή κίνηση και να οργανώσω όσο καλύτερα μπορούσα την κάθοδο στη δοκιμασία των ευρωεκλογών. Θεωρώ ότι η συμβολή μου , με τα μέσα που είχα και το χρόνο που διέθετα , ήταν σημαντική. Σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε , με τους λιγοστούς συνεργάτες που πίστεψαν στο εγχείρημα , να συμβάλουμε στην εκπροσώπηση του Ποταμιού στην Ευρωβουλή όπως ?άνηκε και από τα αποτελέσματα στο ν. Λάρισας και έτσι να ενδυναμώσουμε την προ των εκλογών δυναμική του κινήματος.

Το «λάθος» το δικό μου ήταν ότι, σαν δημόσιο πρόσωπο όπως είναι ο κάθε ένας από εμάς, αποφάσισα σε μία δεδομένη στιγμή να εκφράσω δημόσια την αντίθεσή μου και την αντίρρησή μου σε μία απόφαση του κινήματος. Όσοι διάβασαν τότε την διαφοροποίησή μου γνωρίζουν καλύτερα. Ήταν η συνέχεια των αντιδημοκρατικών διαδικασιών του κ. Θεοδωράκη που είχαν ήδη αρχίσει από το συνέδριο στο Λαύριο το καλοκαίρι του περασμένου έτους και αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι στη δική μου αίσθηση δημοκρατικότητας. Όσοι ήταν παρόντες και δεν νιώθουν στρατιωτάκια αντιλαμβάνονται τι ακριβώς εννοώ. Και άλλα κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στα μέλη τους αλλά τουλάχιστον διατηρούν και σέβονται τη δημοκρατικότητα στην έκφραση . Στο συνέδριο εξελέγησαν τα «όργανα» που επιθυμούσε ο επικεφαλής . Όργανα που δεν συνεδρίασαν ποτέ. Όργανα που ήταν για το θεαθήναι. Στρατιωτάκια που αποτέλεσαν την συντονιστική του Ποταμιού , η οποία τι έκανε ; Ρητορικό το ερώτημα . Επικύρωνε «αμάσητα» την κάθε απόφαση του επικεφαλής.

Και συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία – χωρίς συνιστώσες βέβαια – και βλέπουμε πέραν των Λυκούδη, Ψαριανού, Τατσόπουλου να μπαίνει σφήνα και η Δράση - Λυμπεράκη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σε τελική ανάλυση το Ποτάμι εκπροσωπεί το νέο, το καινούριο, το διαφορετικό! Το σύμβολό του, τα λογότυπά του !
Κάπου τα έχω ξαναδεί όμως! Είναι μία από τα ίδια! Μία αντιγραφή από την αρχή ως το τέλος. Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές.

Αποχωρώ λοιπόν με πικρία αλλά και ευχαρίστηση που δε θα συμμετέχω τελικά σε αυτό το συνονθύλευμα. Χαίρομαι που γνώρισα καινούριους ανθρώπους και μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/15 21:09

    Οι πραγματικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον τόπο ψηφοφόροι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν αυτό το πολιτικό έκτρωμα που λέγεται Ποτάμι. Την στιγμή που ξέρουν ποιών είναι κατασκεύασμα, τι ρόλο έχει αναλάβει και ποιο σκοπό εξυπηρετεί.

    Έχουν προειδοποιηθεί, δεν μπορούν να δηλώσουν άγνοια, δεν μπορούν να πουν πώς δεν ήξεραν. Ψηφίζοντας Ποτάμι, βάζουν στην βουλή τον Δούρειο Ίππο των νταβατζήδων και των πολιτικών (και επικοινωνιακών) τους υπηρετών. Μπολιάζουν την χώρα με έναν ακόμη κακοήθη όγκο έτοιμο να σκορπίσει τα καρκινικά του κύτταρα στην, ήδη ετοιμοθάνατη, ελληνική κοινωνία.

    Είτε λόγω ηλιθιότητας, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω μιας σαχλής «απολιτίκ» στάσης, είτε λόγω ενός ιδιότυπου …Στολχομικού Συνδρόμου που σε κάνει να αγαπάς τους απαγωγείς σου, τους εκβιαστές σου, τους νταβατζήδες σου.

    Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η στήριξη σε αυτό το κατασκεύασμα αποτελεί Έγκλημα.

    Έγκλημα ενάντια στην λογική, έγκλημα ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ο Γιωργάκης είναι τελειωμένος, έκανε την δουλειά που του ανατέθηκε, και τώρα προσπαθεί να γλυτώσει το τομάρι του αποδεικνύοντας στα αφεντικά πως μπορεί να τους είναι ακόμα χρήσιμος…

    Ο νέος -πιο εξελιγμένος- Γιωργάκης είναι εδώ, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα, «δήθεν», «μεταμοντέρνος», «κουλ» και «Απολιτίκ», κάτι μεταξύ «ασφαλιστικής δικλείδας μεγαλοεγκληματιών» και «προγράμματος προστασίας μαρτύρων».

    Και ζητάει την ευκαιρία να αποδείξει την «χρησιμότητά» του στους εργοδότες του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/15 23:01

    Ενα κόμμα χωρίς σχέδιο, όραμα, πρόγραμμα, αερολογίες ή καλύτερα όπως είπε και η Μπακογιάννη "μπουρδελολογίες" και έτοιμο να συμμαχήσει με οποιονδήποτε χωρίς αρχές και προκαταλήψεις, μόνο για την εξουσία και το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/15 00:13

    Μπομπολας τιμη και δοξα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/15 17:00

    Ενας σιστιμικός διεφθαρμένος (ΓΑΠ) δημοσιογράφος του κατεστημένου ξαφνικά έγινε και αυτός νέος ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ..... άντε μπες και συ στην ουρά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *