ροή ειδήσεων

Του καθρέπτη σου το είδωλο


Αναγνώστης:
Μήπως νιώθεις λίγο πιο μαλάκας σήμερα. ? Αν ναι είσαι σε καλό δρόμο.... Τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία. Γιατί δεν σου έμεινε τίποτα άλλο. Ούτε εγωισμός, ούτε υπερηφάνεια, ούτε συνείδηση.
Ψωμί παιδεία ελευθερία φώναζαν και το εννοούσαν. Απλά δεν κατάλαβες ότι το εννοούσαν για τους εαυτούς τους. Το ψωμί έγινε παντεσπάνι σε μία ιστορία όχι τόσο εσφαλμένη όσο της Μαρίας Αντουανέτας, η παιδεία έγινε μεταπτυχιακό στην Αγγλία για τα παιδιά τους, για να δικαιολογήσουμε και την θέση μας στη αυριανή καρέκλα και η ελευθερία τι σημαίνει ξέρεις ? Θα σου πω εγώ. Ελευθερία καημένε πίθηκε που έπρεπε να είσαι ο homo universalis αλλά έγινες η Λούση , είναι να μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις . Να ασκείς εξουσία παντού και να ελέγχεις τα πάντα. Να κουκουλώνεις υποθέσεις στο όνομα της δημοκρατίας . Να μιλάς με λόγια ωραία που αρμόζουν σε έναν δημοκράτη. Α και μη ξεχνάς στους λόγους να αναφέρεις 2-3 φορές σε κάθε παράγραφο την λέξη Δημοκρατία. Πιάνει !
Αποφάσισες τι θα ψηφίσεις ? Ναι ? Ζήτω η ελεύθερη βούληση . Συγγνώμη ξέχασα να σου πω ότι δεν αποφάσισες ακριβώς εσύ .. Δεν με πιστεύεις ? Άνοιξε το ντουλάπι σου και δες τι έχει μέσα. Ναι για τα μακαρόνια και τα ρύζια μιλάω. Πας στοίχημα ότι τα μακαρόνια είναι μίσκο όπως λέει και ο Ακάκιος και το ρύζι είναι του θείου Μπεν ? Ακόμα δεν με πιάνεις ε ? Το προϊόν που θα αγοράσεις στις εκλογές με αντίτιμο την ψήφο σου έχει ήδη μπει στο κεφάλι σου από την τηλεόραση . Έτσι απλά ! Τι επειδή έβγαλες 150+ στην stanford-binet νομίζεις διαφέρεις ?
Τέλος πάντων ! Άσε να βγει πρόεδρος της δημοκρατίας να ηρεμήσουμε. Να έχουμε τον μασόνο στην καρέκλα του να σωθούμε ρε παιδί μου ! Να ψηφίσουμε και το νέο σύνταγμα να κατοχυρώσουμε τα μνημόνια και τις τραπεζούλες μας επιτέλους ! Δόξα τον θεό να λέμε που δεν θα βγάλουν πρόεδρο κανέναν αλήτη σαν τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον που τους έκανε άνω κάτω και δίδαξε δημοκρατία ο αλήτης με αυτά που έκανε. Άσε που θα μας κατέβαζε και για δημοψήφισμα και δεν θα είχαμε και κανέναν να μας βγάλει εισιτήρια να πάμε να ψηφίσουμε.. Άστο σου λέω.. Καλά είμαστε..
Εντάξει μπορεί να μην έχουμε καλούς πολιτικούς αλλά μας έμεινε η δικαιοσύνη μας ! έχουμε παναθηναικάκια εμείς ..Και μυτιληνιούς έχουμε και απ όλα ! κάθε πρωί που πάνε στο μασίφ καρυδιά γραφείο τους διαβάζουν Αριστοτέλη και μετά πίνουν lugo espresso !
«Η δικαιοσύνη λοιπόν είναι τέλεια αρετή, κι όχι καθ' αυτήν, αλλά σε αναφορά προς άλλους. Γι' αυτόν το λόγο πολλές φορές θεωρείται η δικαιοσύνη ως η ύψιστη αρετή, έτσι που να μη θαυμάζονται τόσο πολύ ούτε το δειλινό ούτε η αυγή και για να μιλήσουμε επιγραμματικά, θα πούμε ότι στη δικαιοσύνη συσσωρεύεται όλη η αρετή.»
Με γνώμονα αυτό πήραν την υποθεσούλα Χαϊκάλη την διάβασαν , έξυσαν τα γεννητικά τους όργανα , χασμουρήθηκαν και ως άλλοι αριστοτέληδες άνοιξαν το συρταράκι και εις το όνομα της δημοκρατίας μας την πέταξαν μέσα !
Νόμιζαν όμως πως την γλύτωσαν ! Ρε εμείς έχουμε κανάλια ! έχουμε τύπο εμείς ! Έχουμε Tρέμη, Λιάτσο , Χατζηνικολάου ! Απλά τους ξέφυγαν 1-2 ειδήσεις και δεν τις πολυέπεξαν .. Την επόμενη φορά δεν θα είστε τόσο τυχεροί όμως. Τι και αν τους λαδώνετε τους δημοσιογράφους μας τι και αν δεν αγγίζετε τα δικά τους ταμεία, τι και αν κάνετε μπίζνες με τα αφεντικά τους αυτοί θα λένε πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Όσο καλά και αν το στήσατε το κολπάκι όμως εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και θα δείτε τι θα πάθετε !Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ μας βγάλει από την κρίση, ΘΑ μας δώσει μισθούς , ΘΑ μας δώσει συντάξεις , δωρεάν καπότες ! ΟΛΑ ! Και υπάρχει και σχέδιο ! Ωχ πουντο σχέδιο ρε μαλάκες ? Ποιος το πήρε ? Αλέξηη ..Είδες το σχέδιο ? Ναι ωραίο ! όχι τον πίνακα ρε μαλάκα το σχέδιο εξόδου από την κρίση !
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο από την ραχοκοκαλιά του. Και για αυτό φταίμε εμείς. Είμαστε ότι ψηφίζουμε όπως είμαστε ότι τρώμε. Γιαυτό και είμαστε κοινωνικά και πολιτικά άρρωστοι. Ξέρεις γιατί ? Γιατί πάνω απ όλα ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι. Άνθρωποι που αποτελούν ένα έθνος. Εμείς δεν είμαστε κάτι τέτοιο. Είμαστε ένα συνονθύλευμα μιας διαλυμένης κοινωνίας που συγκατοικούν μέσα στα ίδια σύνορα. Τι λέω ? Ξέρεις τι σημαίνει έθνος ? όχι δεν είναι τα άτομα που αποτελούν ένα κράτος. Είναι κάτι παραπάνω. Ξέρεις τι σημαίνει Ελληνισμός ? όχι δεν είναι οι Ελλαδίτες όπως πολύ σωστά μας αποκαλούν οι Κύπριοι. Είναι κάτι παραπάνω. Ξέρεις τι σημαίνει άνθρωπος ? Πάντως όχι το εγώ σου. Είναι κάτι παραπάνω.
Έθνος σημαίνει κοινές αξίες , κοινή θρησκεία κοινά ιδανικά, ένας πολιτισμός μία γλώσσα , έθιμα. Όλα μα όλα καταπατούνται βάναυσα στο όνομα της δήθεν ελευθερίας και της δήθεν δυτικής κουλτούρας.
Ελληνισμός είναι τίτλος τιμής ! Είναι μία ολόκληρη φιλοσοφία που κανείς δεν μας δίδαξε. Είναι τιμή σου να είσαι Έλληνας αλλά πραγματικός. Όχι γιαλαντζί. Έλληνας είναι αυτός που μέσα του έχει το δίκαιο και την αρετή. Την πραγματική δημοκρατία. Την ελευθερία στο πνεύμα ! Έλληνας είναι όποιος έχει όλα αυτά. Οι άλλοι είναι βάρβαροι.
Άνθρωπος για να είσαι πρέπει να καταλάβεις ότι ζεις από τους άλλους και όχι πάνω στους άλλους. Όταν το καταλάβεις αυτό τα άλλα έρχονται μόνα τους.
Όσο και να βρίζουμε την πολιτική σκηνή της χώρας μας δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Είναι απλά μαθηματικά. Όλοι αυτοί είναι ο καθρέπτης του εαυτού μας. Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και αν δεν διδάξουμε στα παιδιά μας το καινούργιο είναι άδικο να φωνάζουμε. Δεν με πιστεύεις ? Εσύ αν ήσουν θα τα βούταγες τα 3 μύρια για να ψηφίσεις πρόεδρο ? Σκέψου καλά. Μάλλον θα τα βούταγες .. Ξέρεις γιατί ? Γιατί δεν έχεις το νοητικό υπόβαθρο να τα απορρίψεις.
Και κάτι τελευταίο. Μην ψαρώνεις δεν χρειάζεσαι πανεπιστήμια και πτυχία για να σκεφτείς. Αυτά χρειάζονται για να αποδεικνύεις ότι έμαθες καλά τις σκέψεις άλλων .
Ο τσοπάνης ελέγχει καλά το μαντρί γιατί έχει να κάνει με πρόβατα. Για πες του να φυλάξει λιοντάρια..


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *