ροή ειδήσεων

Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού!



Αν μη τι άλλο ο Βίτορ Περέιρα ξέρει από πίεση! ...
Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε ξαφνικά στον πάγκο της Πόρτο, στην οποία η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πριμέιρα Λίγκα είναι πάντα ο πρώτος στόχος!

Πίεση και μάλιστα μεγάλη θα έχει και στον Ολυμπιακό καθώς έρχεται με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πώς και γιατί όμως οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων επέλεξαν τον Πορτογάλο για να κάτσει στην άκρη του πάγκου μετά τον Μίτσελ;

Το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει τους λόγους που έπαιξαν ρόλο για την επιλογή του για τον πάγκο του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο τεχνικό των ερυθρολεύκων.

Γιατί τον επέλεξαν;
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Βίτορ Περέιρα είδαν τον ιδανικό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το προφίλ του Πορτογάλου έχει τα κύρια στοιχεία που ήθελαν οι ερυθρόλευκοι να έχει ο αντικαταστάτης του Μίτσελ.

Ο Βίτορ Περέιρα είναι νέος και φιλόδοξος… Μετά το διαζύγιο που πήρε με την Πόρτο και επιλογή του να δουλέψει στην Αλ Αχλί θέλει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει και πάλι σε έναν πάγκο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Στον Ολυμπιακό διέκριναν ότι ο Πορτογάλος έχει τη θέληση και τη δίψα αυτή να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να δουλέψει σκληρά για να φανεί και πάλι η δουλειά. Αυτό ήταν το στοιχείο το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιλογή του από τον Ολυμπιακό.

Σαν αγωνιστική φιλοσοφία είναι σχεδόν όμοια με εκείνη που έχει και τώρα ο Ολυμπιακός. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν και λογικό από τους ερυθρόλευκους να πήγαιναν σε μια επιλογή προπονητή με τελείως διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη που είχε ο Μίτσελ και έχουν γίνει οι επιλογές παικτών το καλοκαίρι.

Ο Περέιρα είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου χωρίς όμως να αμελεί την άμυνα. Θέλει η ομάδα του να είναι «επιθετική» στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζει τον αντίπαλο αλλά δίνοντας και την απαιτούμενη σοβαρότητα στην άμυνα. Για τον λόγο αυτό, όπως και ο Μίτσελ, δεν επιθυμεί τους παίκτες με τα μεγάλα ονόματα, χωρίς να έχει πρόβλημα μαζί τους, αλλά προτιμά εκείνους που του κάνουν τη δουλειά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο που έχει η επιλογή του Περέιρα είναι πως του αρέσει η σκληρή δουλειά. Όπως και οι προκάτοχοί του στον πάγκο του Ολυμπιακού του αρέσει να εργάζεται σκληρά και να αφιερώνει πολλές ώρες στην ομάδα.

Το αγωνιστικό του προφίλ
Το σύστημα το οποίο εφαρμόζει ο Βίτορ Περέιρα είναι το 4-3-3. Οι τέσσερις στην άμυνα παίζουν στην ευθεία με τους δύο ακραίους να αναλαμβάνουν επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στη μεσαία γραμμή επιλέγει έναν αμυντικό μέσο ο οποίος πλαισιώνεται από άλλους δύο μέσους με διαφορετικό ρόλο στο παιχνίδι. Ένας ο οποίος βοηθά στην άμυνα αλλά και στο κατέβασμα της μπάλας και ένας με πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στην επίθεση του αρέσει να χρησιμοποιεί δύο εξτρέμ οι οποίοι να μπορούν να δώσουν πλάτος και να μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει οι ομάδες του θέλει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και του αγώνα. Συνηθίζει να δίνει εντολή στους παίκτες του να πιέζουν αρκετά τις αντίπαλές άμυνες με στόχο να τις οδηγεί στο λάθος, δίδοντας μεγάλη σημασία στην εναλλαγή από την άμυνα στην επίθεση. Τρόπος αντίστοιχος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε… Συνήθως επιλέγει η άμυνα της ομάδας του να είναι αρκετά ψηλά με στόχο να βοηθά στην πίεση που ασκείται στην αντίπαλη ομάδα.

Του αρέσει να «εξελίσσει» παίκτες
Σαν προπονητής θέλει να ανακαλύπτει νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ταλέντο πριν από τις άλλες ομάδες και να τους βοηθά να εξελίσσονται. Ένας από τους παίκτες που «έβγαλε» στην Πόρτο ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες, τον οποίο και βοήθησε αρκετά

Δεν «μασάει» από ονόματα
Ο Περέιρα στηρίζει την επιλογή του… Μπορεί να ήταν εκείνος ο οποίος βοήθησε τον Χάμες Ροντρίγκες στα πρώτα του βήματα αλλά –πάλι- ήταν εκείνος ο οποίος δεν δίστασε να τον βάλει στον πάγκο όταν έκρινε ότι ο Κολομβιανός δεν ήταν στα καλύτερά του. Αυτή η επιλογή του, του δημιούργησε και κόντρα με τους οπαδούς της Πόρτο όταν έβλεπαν τον Ροντρίγκες στον πάγκο.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2013 επέλεξε να μην έχει στην 11άδα της Πόρτο Ροντρίγκες στο πρώτο παιχνίδι με την Μάλαγα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μια επιλογή για την οποία δέχθηκε πολλή μεγάλη κριτική από τους οπαδούς.

Η πίεση…
Βρέθηκε ξαφνικά στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Πόρτο όταν ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έφυγε για να αναλάβει την Τσέλσι. Στη δεύτερή του σεζόν στον πάγκο της Πόρτο είχε κληθεί να χειριστεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Πόρτο ήταν δεύτερη στην βαθμολογία, πίσω από την Μπενφίκα, η οποία ήταν εξαιρετική εκείνη τη σεζόν. Ο Βίτορ Περέιρα είχε μια ευκαιρία για να περάσει στην πρώτη θέση. Να νικήσει την Μπενφίκα στο μεταξύ τους ντέρμπι στην προτελευταία αγωνιστική. Το έκανε με 2-1 και τελικά πήρε το πρωτάθλημα



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *