ροή ειδήσεων

Όσο την "βαράνε" εκείνη δυναμώνει



Χολή στάζουν κάποια δημοσιεύματα, γιατί να επιστρέψει η Μίκα Ιατρίδη στη ΝΔ... και να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της. Να συμφωνήσουμε τουλάχιστον εξ΄αρχής, ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Δωδεκάνησο γίνεται πιο ισχυρό με την συμμετοχή της;
Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εχέφρονες και το αντιλαμβάνεται πρωτίστως ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος της άνοιξε την πόρτα της επιστροφής.
Το αντιλαμβάνονται στελέχη της ΝΟΔΕ, το αντιλαμβάνεται με μεγαλοψυχία ο συνυποψήφιος της Γιάννης Παππάς, το αντιλαμβάνονται πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που την καλωσόρισαν από την πρώτη στιγμή.

Δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι που επιστρατεύουν «γαλάζιες πένες» για να στάξουν χολή και μίσος σε μια κρίσιμη μάχη γι αυτούς.
Και αντί να συμμορφώνονται και να μετανοούν ή έστω να κάνουν την αυτοκριτική τους, που δεν αντέδρασαν και "πέρασε" το μεσοπρόθεσμο (με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ των νησιών), ανησυχούν και προσπαθούν τώρα με αβανταδόρικα δημοσιεύματα να κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν το κοινωνικό εκτόπισμα της Μίκας Ιατρίδη. Μήπως και μειωθεί έτσι η δημοτικότητα της που αναμφισβήτητα είναι σε υψηλά επίπεδα, άγνωστα γι αυτούς και βρίσκονται πίσω από την μπαμπεσιά και την πολιτική/δημοσιογραφική αθλιότητα.

Και επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι, ίσως αξίζει να θυμηθεί κανείς την δήλωση του Γιάννη Παππά, στενού φίλου του Πρωθυπουργού και υποψήφιου βουλευτή, γιατί κάποια γεγονότα κάνουν τη διαφορά του ενός από τους άλλους. Είπε λοιπόν ο κ. Παππάς: «Δεν έπρεπε οι βουλευτές των νησιών να επιτρέψουν να συμπεριληφθεί στο 2ο μεσοπρόθεσμο η διάταξη που παραπέμπει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών». Ε λοιπόν, αυτό έκανε η κα Ιατρίδη τότε και κέρδισε τον κόσμο απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα.

Αλλά ας δούμε γιατί η Μίκα Ιατρίδη, επέστρεψε στη ΝΔ στρώνοντας της το χαλί ο Πρωθυπουργός.


Ο Αρχηγός της ΝΔ ζήτησε από τη Μίκα Ιατρίδη να επιστρέψει στην πολιτική της οικογένεια και να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο για τον απλούστατο λόγο, ότι στις δύσκολες στιγμές μιας εκλογικής αναμέτρησης, όπως αυτή, επιθυμεί να καταρτίσει όσο το δυνατόν καλύτερα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι στην τελική έκβαση ενός εκλογικού αποτελέσματος. 
Δεν λειτουργεί ένας Αρχηγός και δεν θα έκανε για Αρχηγός αν λειτουργούσε με ταπεινά κριτήρια του τύπου "για να την πάρω πίσω θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη κλπ κλπ". Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Σαμαράς ότι η Μίκα Ιατρίδη όταν είπε ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο (που συμπεριελάμβανε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά, αυτό να μην το λησμονούμε) είχε δίκιο, αφού ήταν και στην αντιμνημονιακή γραμμή -λίγο πριν- της ΝΔ και ήταν επί πλέον δέσμευση της ιδίας στους συμπατριώτες της Δωδεκανησίους, ότι με καμία δύναμη δεν θα έλεγε ΝΑΙ στην κατάργηση των «ευνοϊκών» νησιωτικών συντελεστών ΦΠΑ.

Τι έκανε όμως την Μίκα Ιατρίδη να αποδεχθεί τώρα το κάλεσμα Σαμαρά και να επιστρέψει στη ΝΔ;

Κατ΄αρχήν ψήφισε στην 2η και 3η ψηφοφορία για ΠτΔ τον Σταύρο Δήμα 1. Για ιδεολογικούς λόγους με τον συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο και 2. Γιατί ήταν εναρμονισμένη με την πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως της περιοχής της, της τουριστικής Δωδεκανήσου, ότι οι εκλογές στη φάση αυτή δεν ωφελούν τον τόπο και με τη θετική της ψήφο ουσιαστικά έλεγε ΟΧΙ σε εκλογές.

Ήταν πολύ λογικό στη συνέχεια ο Αρχηγός της ΝΔ να την καλέσει και να της ζητήσει να επιστρέψει στην πολιτική της οικογένεια και να στρατευτεί στον αγώνα των εκλογών.

Η κα Ιατρίδη, που δεν υπολόγισε το πολιτικό της μέλλον τότε, όταν ψήφιζε ΟΧΙ στο μνημόνιο που δεν διατηρούσε το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των νησιών, τώρα δεν είχε λόγους να αρνηθεί.
1. Γιατί η επιμονή του Πρωθυπουργού να διατηρηθεί αυτό το ειδικό καθεστώς στα νησιά ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επήλθε η ρήξη στις σχέσεις του με την τρόικα με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σήμερα σε εκλογές και
2. Η διαβεβαίωση του Αντώνη Σαμαρά, «ότι κι αν γίνει το ειδικό καθεστώς των νησιών θα διατηρηθεί».

Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας, ότι δεν υπήρχε λόγος η Μίκα Ιατρίδη να αρνηθεί. Και επί πλέον γιατί ο κόσμος την θέλει, γιατί την αγαπά και την εμπιστεύεται, γιατί είναι χρήσιμη για τον τόπο και πρέπει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική.

Όπως αξίζει επίσης να θυμηθεί ο καθένας από εμάς πως η είδηση της επιστροφής της ήταν από τις πρώτες σε ολόκληρη τη χώρα. Και μάλιστα με θετικά σχόλια. Δυστυχώς όμως εδώ, ελάχιστοι έχουν διαφορετική άποψη και οι «λεβέντες» αυτοί δεν μασάνε…

Τελικά η Μίκα Ιατρίδη δικαιώθηκε από την εξέλιξη αυτών - καθ΄εαυτών των γεγονότων και δεν έχουν αυτοί που ανησυχούν παρά να περιμένουν.

ΚΛ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/1/15 12:34

    mpoyrdes mpla mpla mpla rotiste ton kosmo kalitera .....mayrooooooooooo tha fas thn patises mika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/1/15 12:40

    Αφού τα πήρε και έχει το αριθμό 3. Αχ καημένοι ξεροκέφαλοι. Αυτή έκανε μπάζα γερή.
    την Καλυθενή θα γελάσετε, Λαμόγιον αποδείχτηκε η "Κυρία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/1/15 13:15

    ΚΛ - αυτό θα πει αντικειμενική δημοσιογραφία χαχαχααχ

    γελάει όλος ο κόσμος πια μαζί σας, δημιογραφάκια και κομματόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/1/15 16:23

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑΝ? ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΔΩΝΗΣ "ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ! ΑΥΤΗ ΤΙ ΕΧΕΙ? Α, ΞΕΧΑΣΑ ΜΠΑΜΠΑ ΔΗΜΑΡΧΟ! ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/1/15 17:02

    ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/1/15 17:51

    Πραγματικά αναρωτιέμε τι έχει να κερδίσει ο τύπος αυτός γράφοντας όλες αυτές τις μπούρδες? Η κυρία αυτή μας απέδειξε μΕ τις πράξεις της, ότι το μόνο που την ενδιαφερει είναι ο εαυτούλης της και πως θα ξαναπάρει τον καλό της μισθό. Ξεφτίλα!!!!!!! Όσο για σένα που έγραψες όλες αυτές τις ανοησίες σου λέω οτι δεν μπορείτε πλέον να κοροϊδεύετε άλλο τον Κόσμο. Ο ψήφος του κόσμου θα σας στείλει όλους στο Δ.....λό!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/1/15 18:26

    Εύχομαι στη Μίκα μας, να καταλάβει τη μοναδική έδρα που θα κερδίσει η ΝΔ στα Δωδεκάνησα.
    Αυτή τουλάχιστον, δεν ψήφισε τα μνημόνια όπως οι άλλοι βολευτές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/1/15 20:45

      Εσύ η γκαβός είσαι
      η προφανώς ένας η μια πρώην από τους βολεμένους σου εύχομαι Λοιπόν...
      Να σου κόψουν το ρεύμα
      Να μην έχεις να φας
      και Αντε η καλύτερη ευχή, να πας εσύ και η μαντάμ στον αγύριστο...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/1/15 18:26

    Και μαντάμ Μικα μην σε από καλέσω με κάποια άλλη ονομασία
    εφόσον νοιάζεσαι για τον τόπο σου...
    Αντί να δίνεις τα ευρα σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μας τα πρήζουν με τα σου μου σου δώσε καλύτερα στης οικογένειες που είναι με ψυγείο αδειανό και δεν έχουν ρεύμα.
    ουπςςςς ξέχασα εάν περάσεις μπροστά μου σου έχω πολλές έτοιμες κναστες ντομάτες για την μάπα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/1/15 18:29

    ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/1/15 19:26

    Πάίδίά ή μέγάλήτέρή κόλότόύμπά ever..?άς πέρίμένέ νά πάέί άφόύ φύγέί ό άντώνής πόύ τόσό έβρίζέ ........πάντώς στήν ρόδό θά ύπάρξέί πόλύ μάύρό έτσί λέέί ό κόσμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/1/15 20:04

    Στον δρόμο που χαραξε ο Παυλίδης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/1/15 23:14

    Τα καλα που κανει πρεπει να τα λεει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *