ροή ειδήσεων

Μέρκελ σε Τσίπρα: Βρίσκεστε ενώπιον μεγάλων ευθυνών



«ΕΛΠΙΖΩ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ»...

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο οποίο επισημαίνει ότι αναλαμβάνει την εξουσία σε μια δύσκολη περίοδο και εκφράζει την ελπίδα η συνεργασία μαζί του να συμβάλει στην εμβάθυνση των παραδοσιακά καλών σχέσεων των δύο λαών.


«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης. Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας. Για τη μελλοντική δουλειά σας ως πρωθυπουργού σάς εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία», αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Καγκελαρία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι κάθε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης στα «φορολογικά ζητήματα» με την Ελλάδα είναι χάσιμο χρόνου.

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και σημείωσε ότι ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός είναι ενδιαφέρων. «Κάθεται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Αυτό είναι πολύ ωραίο και αξιοπαρατήρητο», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι το ζητούμενο είναι να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας, διότι ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, τουλάχιστον στον Δυτικό χώρο, όπως είπε. Συνεχίζοντας, ο Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στις αποτυχίες των πολιτικών ελίτ στην Ελλάδα επί πολλές δεκαετίες.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μαζί με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια για τη στήριξη της Ελλάδας, η οποία όμως αξιοποίησε περιορισμένα αυτήν τη βοήθεια. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να λέμε πως το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν ήταν σε καλό δρόμο, γιατί η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του έναν δύσκολο δρόμο, αλλά τουλάχιστον έχει μπει στον σωστό δρόμο.

Τέλος, είπε ότι οι αποφάσεις που έχει λάβει η ΕΚΤ σε σχέση με την Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένες με την εντολή που έχει η τράπεζα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/1/15 18:22

    Δωσε μωρή τα λεφτά που χρωστάτε για το αιματοκύλισμα της Ελλάδας το 40 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, και μετά ζήτα. Όταν σας κούρευαν εσας τα χρέη καλά ήταν παλιοκαργιόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/15 21:29

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣ ΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΒΑΣΑΝΗΣΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΜΕ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/1/15 22:27

    Πραγματικα πιστευω οτι εχει να δει Που@@τσα πολλα χρονια αρε η που@@να αγα@@@μια τι κανεις ...στο τσακιδια παλιοσκατοφατσα να πας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *