ροή ειδήσεων

Στο «σφυρί» ιστορική Ελληνορθόδοξη εκκλησία και... μέσω internet!


Μια ιστορική Ελληνορθόδοξη εκκλησία στην πρωτεύουσα της Αγιοτόκου Καππαδοκίας, την Καισάρεια,... έχει βγει στο «σφυρί», δηλαδή πωλείτε και μάλιστα μέσω αγγελίας που αναρτήθηκε στο διαδίχτυο για να γίνει η πώληση όσο το δυνατό πιο γνωστή ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα...
της τουρκικής εφημερίδας Akşam, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης της Καισάρειας στην περιοχή Melikgazi και στη οδό, Tavlusun Mahallesi, η οποία είναι ιδιοκτησία κάποιου, Ömer Sicimoğlu, πωλείτε με μια αγγελία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.



Όπως αναφέρεται, η εκκλησιά πωλείτε μαζί με το οικόπεδο πέριξ της εκκλησίας που είναι δυο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην τιμή των 400-450 χιλιάδων ευρώ.

Στην αρχή ενδιαφέρθηκε για την αγορά της εκκλησίας ο δήμος της Καισάρειας, αλλά λόγω του ότι βρήκαν την τιμή πολύ υψηλή εγκαταλείφθηκε η πρόθεση της αγοράς της!

Έτσι ο ιδιοκτήτης της ιστορικής Ελληνορθόδοξης εκκλησίας, ο Ömer Sicimoğlu, αποφάσισε να την βγάλει στο σφυρί διαφημίζοντας την σαν ένα μεγάλης σημασίας πολιτιστικό χώρο που… πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας!!!

Η εκκλησία, όπως αναφέρεται, είναι του δεκάτου ογδόου αιώνα ενώ σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία του δήμου, το 1819 είχε ανακαινιστεί και πάνω στο αρχικό κτίσμα κτίστηκε η σημερινή μορφή της.

Σήμερα βρίσκεται σε κακή μάλλον κατάσταση και δυστυχώς έχει εγκαταλειφτεί η πολιτιστική αξιοποίηση των ευρημάτων που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της από τον ιδιοκτήτη, που ενδιαφέρεται μόνο το πως θα κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την πώληση της.

Για τον λόγο αυτό έχει προχωρήσει στην αγγελία της πώλησης της και στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, διάφοροι αρχαιοκάπηλοι κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί στον χώρο της εκκλησίας ψάχνοντας για διάφορα εκκλησιαστικά κειμήλια τα οποία, όπως πιστεύεται, έχουν θαφτεί από τους Ρωμιούς στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας πριν εγκαταλείψουν την Καισάρεια κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *