ροή ειδήσεων

Μην αφήνετε smartphones στο δωμάτιο των παιδιών



Λιγότερες ώρες κοιμούνται τα παιδιά που χρησιμοποιούν ταμπλέτες ή smartphones...
μέσα στα δωμάτιά τους, σε σχέση με εκείνα που αφήνουν τις συσκευές σε άλλους χώρους του σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα...


Τα συμπεράσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης «Pediatrics» (της 5ης Ιανουαρίου) δείχνουν ότι η πρόσβαση σε μία αποκαλούμενη «μικρή οθόνη» είναι πιο επικίνδυνη συγκριτικά με την ύπαρξη τηλεόρασης στο δωμάτιο σε ό,τι αφορά στη στέρηση ύπνου.

Η μελέτη διενεργήθηκε σε δείγμα 2.048 μαθητών δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου, ηλικίας μεταξύ 10 και 13 ετών, που φοιτούσαν σε σχολεία της Μασαχουσέτης.

Συνολικά, τα παιδιά εκείνα που είχαν πρόσβαση σε tablets και smartphones κοιμούνταν σχεδόν 21 λεπτά λιγότερο τη νύχτα σε σχέση με τα παιδιά στα δωμάτια των οποίων δεν υπήρχαν τέτοιες συσκευές. Επιπλέον, ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι αισθάνονταν στέρηση ύπνου.

Όσα παιδιά είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους κοιμούνταν 18 λεπτά λιγότερο σε σχέση με όσα δεν είχαν.

«Η παρουσία μίας μικρής οθόνης, αλλά όχι τηλεόρασης, στο υπνοδωμάτιο και ο χρόνος έκθεσης σε αυτήν συνδέονται με την αίσθηση ανεπαρκούς ξεκούρασης ή ανεπαρκούς ύπνου. Αυτά τα συμπεράσματα προειδοποιούν κατά της ανεξέλεγκτης πρόσβασης σε οθόνη στα υπνοδωμάτια των παιδιών», αναφέρεται στη μελέτη με επικεφαλής την Τζένιφερ Φέιλμπι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *