ροή ειδήσεων

ΠΑΣΟΚ vs ΚΙΔΗΣΟ



Πρώην σύντροφοι σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, συνθέτουν την εικόνα της «μάχης» μεταξύ...
ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Από κοντά και νέα ονόματα, που επιχειρούν να δώσουν την αίσθηση της ανανέωσης στην πολιτική ζωή του τόπου.

Στην Ά Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την Αχαΐα και τη ΄Β Αθήνας επέλεξε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Δεδομένου όμως ότι οι πρόεδροι κομμάτων δεν θέλουν «σταυρό», η πραγματική μάχη θα γίνει ανάμεσα στους υποψηφίους, όπως επισημαίνει το real.gr.

Στην Ά Αθήνας για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ ρίχνει στην μάχη στελέχη με εμπειρία όπως ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, η Συλβάνα Ράπτη και ο Νάσος Αλευράς, αλλά και νεότερα στελέχη όπως ο Μάνος Επιτροπάκης και ο Θανάσης Χειμωνάς.

«Απέναντί» τους, στην ίδια περιφέρεια, υποψήφιοι με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι ο πρώην υπουργός Χρήστος Αηδόνης και η έμπειρη Άσπα Παπαηλιού, αλλά και οι εκπρόσωποι της ‘νέας γενιάς’ Παναγιώτης Παπαχατζής και Κωνσταντίνος Αλεξάκος.

Στην περιφέρεια Αττικής η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ο Σπύρος Βρεττός από το ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πρώην βουλευτή Παντελή Ασπραδάκη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη από το Κίνημα.

Το «βαρύ πυροβολικό» της ρίχνει στην μάχη της ΄Β Αθήνας η Χαριλάου Τρικούπη. Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, είναι κάποια μόνο από τα ονόματα που κοσμούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, Μιχάλης Καρχιμάκης και Θάνος Μωραΐτης θεωρούνται οι «παλιοί» του Κινήματος, που πλαισιώνονται πάντως από ‘φρέσκα πρόσωπα’ όπως αυτά της Κατερίνα Κολτσίδα και του Λευτέρη Πλασκοβίτη.

Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης είναι εκ νέου υποψήφιος στην Ά Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, ‘απέναντι’ στον Βασίλη Κατσαφάδο που πολιτεύεται με το Κίνημα. Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιντζέρης πολιτεύονται στην Β' Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από την πλευρά του Κινήματος στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνουν υποψήφιοι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη και ο Μιχάλης Χατζηευσταθίου.

Ο Νίκος Τσιλιμίγκας από το ΠΑΣΟΚ θα αντιπαρατεθεί με τον Φίλιππο Σαχινίδη από το Κίνημα στην Λάρισα, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ θα έχει απέναντί της τον Δημήτρη Δρούτσα από το Κίνημα στην Μεσσηνία.

Ο νυν βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί ‘απέναντι’ στον πρώην βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη από το Κίνημα στην Ξάνθη, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Αντώνης Βγόντζας από το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο θα συγκρουστούν με τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τη νεαρή φοιτήτρια Σοφία Παπαδάκη από το Κίνημα, με το ίδιο φαινόμενο να παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *