ροή ειδήσεων

Με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Από πλευράς Ν.Δ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην απουσία μετά αιχμών του Κυριάκου Μητσοτάκη,... ενώ η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με την κομματική γραμμή. Τι είπε ο Σαμαράς στον Καραμανλή, πριν την ψηφοφορία

Με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ 30 ψήφους έλαβε ο προτεινόμενος απο το Ποτάμι Νίκος Αλιβιζάτος, 32 βουλευτές δήλωσαν παρών και πέντε ήσαν απόντες.


Από πλευρά της Ν.Δ, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις αιχμές, που άφησε στη δήλωση του κατά του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και γενικότερα κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή. Με τον τρόπο αυτό έλαβε σαφή θέση και εν όψει της επόμενης ημέρας, επιχειρώντας να αποκτήσει διακριτό στίγμα με ανοίγματα και προς μέρος ψηφοφόρων του φιλελεύθερου κέντρου αλλά και της παραδοσιακής δεξιάς, στους οποίους η υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου δεν προκάλεσε ενθουσιασμό.

Από το ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε η Ιωάννα Γαϊτάνη κάτι που δεν ήταν γνωστό και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ από τη Ν.Δ απουσίαζαν επίσης οι Σάββας Αναστασιάδης και Αλέκος Κοντός, που με επιστολη γνωστοποίησαν ότι θα ψήφιζαν τον κ.Παυλόπουλο εάν ήταν παρόντες.

Σε αντίθεση με τον κ.Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη όχι μόνο ψήφισε τον κ.Παυλόπουλο, αλλά φώναξε δυνατά το όνομα του νέου Προέδρου, ο οποίος την είχε βοηθήσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Α' Αθηνών, όπως και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

Στεντορεία τη φωνή πρόφερε το όνομα του κ.Παυλόπουλου και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φυσικά υποδέχθηκε πολύ θερμά την υποψηφιότητα και εκλογή του στενού πολιτικού και προσωπικού του φίλου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σηκώθηκε όρθιος όταν ήλθε η ώρα να ψηφίσει τον κ.Παυλόπουλο, σε ένδειξη σεβασμού και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πως η Συγγρου υποδέχθηκε ψυχρά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν καραμανλικό κεντροδεξιό πολιτικό.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο κ.Σαμαράς πλησίασε τον κ.Καραμανλή και είχαν σύντομη συνομιλία. Στο τέλος ακόυστηκε ο πόεδρος της Ν.Δ να λέει στον προκάτοχο του "θα τα πούμε σύντομα"

Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως αμέσως μόλις ψήφισαν, βγήκαν από την αίθουσα της Ολομέλειας και κατευθύνθηκαν προς το εντευκτήριο της Βουλής όπου είχαν μακρά συνομιλία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *