ροή ειδήσεων

Το ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΕΙ ο Σόιμπλε: «Στις 28 τα μεσάνυχτα ΤΕΛΟΣ!»



Ζει στον δικό του κόσμο και δεν παίρνει ούτε από λόγια, ούτε από…
πράξεις, ο μισάνθρωπος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!


Δε φτάνει που δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να ταϊσει τον αυταρχισμό του με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, ΤΟΛΜΑ ακόμα και τώρα να κουνβά το δάχτυλο και να μας ΑΠΕΙΛΕΙ πως το τέλος θα έρθει τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου…

Για εμάς, τότε, θα έρθει το τέλος του Φλεβάρη, αλλά για εκείνον, (έτσι ονειρεύεται), θα έρθει το τέλος της Ελλάδας!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΝ!

«Το βασικό ερώτημα είναι και παραμένει πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει αυτό το πρόγραμμα ή όχι. Ούτε ένας συνάδελφος δεν έχει καταλάβει μέχρι στιγμής , τι θέλει η Ελλάδα στην πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Η υπομονή των εταίρων,σύμφωνα με το tribune.gr, απέναντι στην Ελλάδα εξαντλείται, επισημαίνει στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Όπως σημειώνει: «Ναι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και θα γινόταν ακόμη πιο δύσκολη αν έπρεπε η χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί τάχιστα ότι η συνέχεια για τη χώρα της εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια.

Το ελληνικό μέλλον δεν βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων πιστωτών, οι οποίοι έχουν δήθεν συνωμοτήσει εναντίον της Ελλάδας. (…) Υπάρχει ένα πρόγραμμα βοήθειας με όρους, τους οποίους πρέπει να αναγνωρίσει η Αθήνα. (…) Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν προβεί σε αυτήν την αναγνώριση, τότε καλείται να υποστεί τις συνέπειες».

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι «ο νεαρός Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί ότι κατέχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, επειδή γνωρίζει ότι μία κατάρρευση της νομισματικής ένωσης θα επέφερε υψηλό οικονομικό και ακόμη υψηλότερο πολιτικό κόστος για την (σ.σ. ευρωπαϊκή) ήπειρο.

Γι» αυτό και η παραμονή της Αθήνας στην ευρωζώνη δικαιολογεί ένα υψηλό τίμημα. Αλλά όχι κάθε τίμημα!», τονίζει η εφημερίδα του Μονάχου, κάνοντας λόγο για απροκάλυπτο εκβιασμό των εταίρων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και υπογραμμίζοντας ότι η αλληλεγγύη προϋποθέτει συνέπεια. Όπως σχολιάζει σε αυστηρό τόνο, «ο Τσίπρας έχει λίγες ώρες ακόμη ώστε να το μάθει επιτέλους».

Για «ευρωπαϊκό τραύμα Lehman» κάνει λόγο το κύριο άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, προειδοποιώντας ότι «η Αθήνα και οι Βρυξέλλες υποτιμούν τους κινδύνους ενός Grexit».

Ο αρθρογράφος παραλληλίζει τις δραματικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων με τις ημέρες που οδήγησαν στην κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008.

Όπως σημειώνεται: «Πράγματι η Ευρώπη βιώνει αυτές τις μέρες το δικό της “τραύμα Lehman». Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μια τράπεζα, αλλά για την επαπειλούμενη χρεοκοπία ενός ολόκληρου κράτους, της Ελλάδας».

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι αυτοί που πρέπει να φανούν υποχωρητικοί «είναι κυρίως οι Έλληνες.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει οδηγήσει τον εαυτό της με τη στρατηγική του “όλα η τίποτα» σε μία οικονομικά ανυπόφορη κατάσταση».

Ωστόσο, όπως τονίζει η εφημερίδα, και η άποψη που φέρεται να υιοθετεί η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν πλέον διαχειρίσιμη, «είναι απλά ευχολόγια».

Για «επικίνδυνο παιχνίδι με μέγιστες απαιτήσεις» εκ μέρους τόσο της Αθήνας όσο και των Ευρωπαίων εταίρων κάνει λόγο το σχόλιο της Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου.

Όπως σημειώνεται: «Οι Έλληνες θέλουν μόνο να αναγνωριστεί το status quo. Θέλουν να κατανοήσει ο υπόλοιπος κόσμος ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς την αποπληρωμή. (…) Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να υποχωρήσει κάποια στιγμή η ευρωζώνη, επειδή έτσι κι αλλιώς δεν χάνει τίποτα. Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι πως θα παρουσιαστεί αυτή η νέα μεταστροφή».

Η αρθρογράφος θεωρεί ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και ως εκ τούτου «πρέπει επειγόντως να τερματιστεί» το «γελοίο», όπως το χαρακτηρίζει, «σόου των συνόδων κορυφής».

Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα την πλατιά στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης από τους Έλληνες πολίτες. Όπως σχολιάζει: «Παρά τον κίνδυνο μιας μετωπικής σύγκρουσης με τους δανειστές, οι πλειοψηφία των Ελλήνων εξακολουθεί να συμπαρατάσσεται με τον Τσίπρα. (…) Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε δίλημμα.

Από τη μία πλευρά η σκληρή διαπραγματευτική του γραμμή στις Βρυξέλλες υποστηρίζεται από τους περισσότερους Έλληνες. Από την άλλη, όμως, αυτοί θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ».

Η ελβετική εφημερίδα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια άνθρωποι στην Ελλάδα βγαίνουν στους δρόμους όχι εναντίον αλλά υπέρ μιας κυβέρνησης».

toxwni.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/2/15 19:42

    Αν καθίσουμε και σκεφτούμε λογικά χωρίς αλαλαγμούς και παροξυσμούς, θα πρέπει να κατηγορούμε τους εαυτούς μας για την εκλογή απατεώνων πολιτικών τόσα χρόνια, την φοροαποφυγή και την απάτη. Οποια πέτρα και αν σηκώσεις, βρίσκεις ένα σκάνδαλο. Τόσα χρόνια αντί να απαιτούμε το κατοχικό δάνειο και τις κατοχικές αποζημιώσεις, ζητάγαμε δανεικά με 6-8% επιτόκια…… ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάποιος παίξει την γυναίκα του στο πόκερ και την χάσει δεν σημαίνει ότι η γυναίκα πρέπει να ανοίξει τα πόδια στο νικητή χαρτοπαίχτη, ούτε φυσικά φταίει αυτή για το πάθος του άντρα της.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/2/15 08:28

      Ας πρόσεχε και αυτή ποιόν άνδρα πήρε, γιατί σε κάθε τέτζερη ταιριάζει και ένα καπάκι, ειδικά όταν ο τέτζερης είναι ξεγάνωτος και εξακολουθεί να την παίζει στο πόκερ... οπότε την τρώει και αυτήν ο.......... ή το.......... γιατί μας δώσανε (χαρίσανε) κάτι 10-15 δις και αντί να πάνε στην ανάπτυξη (εξιχρονισμό του κράτους, κτηματολόγιο), πήγαν σε τραπεζικούς λογαρισαμών κάποιον απατεώνων και λιγότερο απατεώνων πολιτικών που αντί να τους βάλουμε φυλακή, τους βάλαμε στην βουλή και τους στήσαμε και ανδριάντες και τώρα μας φταίνε οι "άλλοι" και όχι εμείς. Γνώθι σαυτόν. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάφτει....... και όπως έγραψε και ένας έλληνας λογοτέχνης.... "οταν βλέπει ο Ελληνας τον εαυτό του στον καθρέφτη, βλέπει πάντα τον ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ποτέ τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/2/15 08:30

      Ελα μου που θα τα ανοίξει.... γιατί για να έχει τέτοιον άντρα χαρτόμουτρο που την παίζει στο πόκερ, καλή θα είναι? ...... και αυτή θα είναι π@@@@ρνη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/2/15 16:57

      Προς τον "Epiklin", Ο Ισοκράτης (καλή του ώρα) είπε κάποτε... "Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν" ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ με λίγο χιούμος... Το ήθος της πουτάνας είναι το ίδιο με του τσάτσου της!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *